На 25 и 26 септември 2020 г. в сградата на ЕМЕЦ – Варна ще се проведе 68-та Годишна конференция на Обединената методистка църква в България и Румъния под председателството на епископ Патрик Щрайф. 

Редовната сесия на Годишната коференция трябваше да се състои в началото на април тази година, но беше отложена заради извънредното положение. По тази причина и мотото ще бъде „Църквата в извънредно положение“, а библейският текст е от Посланието към ефесяните 5:15-16: “ И така, внимавайте добре как постъпвате – не като глупави, а като мъдри, като изкупвате благовремието, защото дните са лоши“.

Конференцията ще бъде открита с богослужение на 25 септември от 13.00 ч., което ще бъде излъчвано пряко във Фейсбук страницата на Методистката църква във Варна – Varna United Methodist Church.  Конференцията ще бъде закрита с богослужение в неделя от 10.00 ч. Проповедник и на двете богослужения ще бъде епископ Патрик Щрайф. Цитати:


Последни новини

Решение на Централното ръководство

03.10.2020

На 3 октомври 2020 г. от 10.00 ч. се проведе заседание на Централното ръководство на Евангелска методистка епископална църква в България в следния състав: суперинтендант Даниел Топалски – председател, п-р Ивайло Иванов – секретар, пастор Красимир Маджаров, д-р Мариела Михайлова, Любен Попов.   След като взе предвид епидемичната обстановка в страната и предписаните от министъра […]

Прочети повече

Новини