На 25 и 26 септември 2020 г. в сградата на ЕМЕЦ – Варна ще се проведе 68-та Годишна конференция на Обединената методистка църква в България и Румъния под председателството на епископ Патрик Щрайф. 

Редовната сесия на Годишната коференция трябваше да се състои в началото на април тази година, но беше отложена заради извънредното положение. По тази причина и мотото ще бъде „Църквата в извънредно положение“, а библейският текст е от Посланието към ефесяните 5:15-16: “ И така, внимавайте добре как постъпвате – не като глупави, а като мъдри, като изкупвате благовремието, защото дните са лоши“.

Конференцията ще бъде открита с богослужение на 25 септември от 13.00 ч., което ще бъде излъчвано пряко във Фейсбук страницата на Методистката църква във Варна – Varna United Methodist Church.  Конференцията ще бъде закрита с богослужение в неделя от 10.00 ч. Проповедник и на двете богослужения ще бъде епископ Патрик Щрайф. Цитати:


Последни новини

In Memoriam

22.03.2021

На 19 март 2021 г. брат Богомир Илиев отмина във вечността. Напусна ни един от последните ветерани на Методистката църква в България. Той сподели съдбата на семействата на пастирите, които бяха осъдени на инсценирани, фалшиви съдебни процеси, защото останаха верни на своето призвание. Техните семейства преживяха много. Те бяха обект на нескрита омраза и бяха […]

Прочети повече

Новини, От страната