От 30 август до 1 септември 2019 г. в Добромирка се проведе Годишната женска конференция на Методистката църква в България. Не за първи път това прекрасно място събира близо 50 жени от цяла България, за да общуват, да научат нови неща и да създадат приятелства.

Темата на конференцията тази година беше „Мъдростта е дърво на живот“. Трите лекции, представени от Нина Топалска, бяха посветени на трилогията на старозаветната мъдрост – книгите Притчи Соломонови, Йов и Еклисиаст. Разбирането на старозаветния човек за произхода, същността и значението на мъдростта беше илюстрирано с анализ на ключови текстове от трите книги – речите на персонифицираната мъдрост в Притчи, метафората за търсенето на съкровища в земните недра в Йов и Одата за времето в Еклисиаст.

За първи път от няколко години насам се организираха обучаващи практически занимания в малки групи, които нарекохме „ръчкоделници“. Участничките в тях имаха възможността да се научат да изработват шалове с щампи, картички и фигури от салфетки, както и да пишат размишления за молитвеното ръководство „Духовна манна“.

Втората вечер за присъстващите имаше специална изненада – Джулия и Кристофър Уолш бяха приготвили барбекю и огън в градината, където се организираха и няколко игри, свързани с темата на конференцията.

Има време за всяко нещо под слънцето. Благодарим на Бога за тези подарени моменти, в които се доближихме до Него и се сближихме помежду си!

 

Снимки: Галина МакшутоваЦитати:


Последни новини

С поглед към бъдещето

15.01.2020

Нова църковна сграда ще бъде изградена за общността на Евангелска методистка епископална църква в гр. Бургас, кв. “Горно Езерово”. Осъществяването на първия етап на този дълго чакан проект стана възможно благодарение на финансовата подкрепа на Методистката църква във Великобритания и на мисионерската организация на Обединената методистка църква в Германия. Отговорността за разрушаването на старата сграда […]

Прочети повече

Новини, От страната