От 30 август до 1 септември 2019 г. в Добромирка се проведе Годишната женска конференция на Методистката църква в България. Не за първи път това прекрасно място събира близо 50 жени от цяла България, за да общуват, да научат нови неща и да създадат приятелства.

Темата на конференцията тази година беше „Мъдростта е дърво на живот“. Трите лекции, представени от Нина Топалска, бяха посветени на трилогията на старозаветната мъдрост – книгите Притчи Соломонови, Йов и Еклисиаст. Разбирането на старозаветния човек за произхода, същността и значението на мъдростта беше илюстрирано с анализ на ключови текстове от трите книги – речите на персонифицираната мъдрост в Притчи, метафората за търсенето на съкровища в земните недра в Йов и Одата за времето в Еклисиаст.

За първи път от няколко години насам се организираха обучаващи практически занимания в малки групи, които нарекохме „ръчкоделници“. Участничките в тях имаха възможността да се научат да изработват шалове с щампи, картички и фигури от салфетки, както и да пишат размишления за молитвеното ръководство „Духовна манна“.

Втората вечер за присъстващите имаше специална изненада – Джулия и Кристофър Уолш бяха приготвили барбекю и огън в градината, където се организираха и няколко игри, свързани с темата на конференцията.

Има време за всяко нещо под слънцето. Благодарим на Бога за тези подарени моменти, в които се доближихме до Него и се сближихме помежду си!

 

Снимки: Галина МакшутоваЦитати:


Последни новини

In Memoriam

22.03.2021

На 19 март 2021 г. брат Богомир Илиев отмина във вечността. Напусна ни един от последните ветерани на Методистката църква в България. Той сподели съдбата на семействата на пастирите, които бяха осъдени на инсценирани, фалшиви съдебни процеси, защото останаха верни на своето призвание. Техните семейства преживяха много. Те бяха обект на нескрита омраза и бяха […]

Прочети повече

Новини, От страната