„И ето Аз съм с вас през всичките дни до свършека на света“ (Мат.28:20)

Тези думи на нашият Господ Исус Христос станаха реалност в пътуването и осъществяването на семинара за „Споделяне на вярата“ в Методистката църква в Севлиево на 26.10. 2014 г. Пътната обстановка беше лоша. Търговище ни посрещна със сняг и новините за обстановката в община Севлиево бяха лоши. Хотелиерът, при който бяхме запазили места за преспиване ни се обади, че поради бедственото положение в хотела няма ток. Решихме да пренощуваме във В.Търново, но там в хотелите нямаше места. Надявахме се на Божия промисъл. Намерихме две стаи в „Света гора“ и то добре отоплени. Сутринта отново валеше сняг, отново надеждата ни беше в Бог да проправи пътя ни до Севлиево и да ни пази. И Той беше с нас. Успяхме да стигнем навреме и дори да разчистим натрупания пред църковната сграда сняг. Дойде цялата църква. Бяхме посрещнати много радушно. Имахме богослужение с Господна трапеза и добро общение с братята и сестрите от Севлиево. Проведохме семинара за „Споделяне на вярата“. Поради лошото време Църквата от Ловеч не можа да дойде, но успяхме да осъществим конферентна връзка по Скайп и те имаха възможност да гледат и слушат лекциите от семинара. Благодарим на п-р Маргарита Тодорова и църквата в Севлиево за поканата, гостоприемството и благодарностите, които получихме. На раздяла хора от църквата ни казаха: „Научихме нови неща, които ще използваме при споделяне на вярата си“. Това ни насърчи, че трудът ни не е напразен. 

Благодарим на Бог затова, че беше с нас през тези дни и ни даваше мъдрост, сили; проправи път, за да стигнем до Севлиево и да се върнем и по домовете си.

Надяваме се и други църкви да поканят комисията за евангелизация, за да можем на повече места да проведем семинара за „Споделяне на вярата“.

 

Севлиево Севлиево3 Севлиево4 Севлиево5 Севлиево6 Севлиево7 Севлиево8 Севлиево9 Севлиево10 Севлиево12 Севлиево13 Севлиево14 Севлиево15 Севлиево16 Севлиево-17 Севлиево-19Цитати:


Последни новини

Общо богослужение за Бъдни вечер

18.12.2020

Методистките църкви в България подготвят общо онлайн богослужение за Бъдни вечер, което ще се състои от девет прочита от Свещеното Писание и единадесет рождествени химна. Богослужението ще бъде излъчено в официалния YouTube канал на Методистката църква в България (BG Methodist) на 24 декември от 17.00 ч.  Местните църкви ще споделят общото богослужение и в своите […]

Прочети повече

Новини