ReismanЕвангелизационният отдел (World Methodist Evangelism) на Световния методистки съвет обяви избора на д-р Кимбърли Рейсман от Западен Лафайет, Индиана, за нов световен директор на отдела. Д-р Рейсман ще встъпи в новата си длъжност на 1 септември 2014 г. Тя наследява д-р Еди Фокс, който се оттегля след 25 години служение.

 

 

Кимбърли Рейсман е получила бакалавърска степен по психология и английска литература (Emory University), магистърска степен по богословие (Yale University) и докторска степен от Университета в Дъръм (Великобритания). Ръкоположена е като пастор в Годишната конференция на Индиана на Обединената методистка църква, където служи в областта на евангелизацията.

 

Епископ Майк Уотсън, президент на  World Methodist Evangelism и председател на Комитета по евангелизация на Световния методистки съвет, подчерта, че д-р Рейсман е дългогодишен партньор и лектор в семинарите, организирани  от евангелизационния отдел в различни точки на света. Тя има и няколко издадени книги, които насърчават отделните християни и църковните общности да бъдат видими свидетели на Христовата любов в света.

 

„Развълнувана съм от възможността – отбеляза Рейсман –  да работя още по-интензивно с  World Methodist Evangelism. Чувствам се почетена и в същото време смирена от възможността да приема служението от един динамичен и надарен лидер като Еди Фокс, който оставя огромно наследство. Той ми беше важен наставник и аз възнамерявам да градя на положената от него основа, молейки се Бог да продължи да благославя делото си в бъдеще така богато, както и досега“.

 

Сайтът на д-р Рейсман можете да разгледате тук

 Цитати:


Последни новини

Нова Методистка църква в Дългопол

07.10.2019

На 6 октомври 2019 г. се проведе първото официално богослужение на новото местно поделение в град Дългопол на Евангелска методистка епископална църква в България. Бяха приети първите двадесет и двама членове, които получиха правото да изберат и първото църковно настоятелство на местната църква. През първата година настоятелството ще работи под председателството на пастор Димитър Господинов […]

Прочети повече

Новини, От страната