Вашето тяло е храм на Светия Дух

Библейски текстове: Изход 3:4-10; Псалм 25:1-6; 1 Кор. 6:9-20; Матей 18:1-7
Размишление
Книгата Изход ни показва грижата на Бога към тези, които са поробени. Пасажът, в който Бог се разкрива на Мойсей в горящия храст, е решително заявяване на Неговата воля да освободи Своя народ. Бог вижда тяхното страдание, чува техните викове и идва да ги избави. Днес Той също чува виковете на тези, които са поробени, и иска да им върне свободата. Защото сексуалността е дар от Бога и най-дълбок израз на интимност. Изопачената употреба на този дар служи на порнографията, заробва и обезценява тези, които я произвеждат, както и нейните консуматори. Бог не остава безчувствен към тяхното страдание и християните са призвани също да се чувстват съпричастни.
Апостол Павел пише, че ние сме призвани да прославим Бога чрез телата си, което означава, че всичко в нашия живот, включително и взаимоотношенията ни, може и трябва да бъде приятно дароприношение за Бога. Християните трябва да работят заедно в полза на едно общество, което зачита човешкото достойнство и не поставя препятствия пред своите най-малки, но напротив – позволява им да живеят свободни, защото това е, което Бог иска за тях.

 

 

Молитва
О, Боже, чрез Твоята небесна благодат дай да се роди в нас чисто сърце и чист дух,
за да прославим Твоето име. Направи така, че църквите да се обединят в своите намерения за освещаването на Твоя народ. Молим се чрез Исус Христос, Който живее и царува с Тебе в единство със Светия Дух през всички векове на вековете. Амин.

 

 

Това е Божията ръка, която се грижи на земята за пречупените тела и духове, Той обича хората и ги хваща за ръка, всичко е изцелено чрез Божията десница.Цитати:


Последни новини

In Memoriam

22.03.2021

На 19 март 2021 г. брат Богомир Илиев отмина във вечността. Напусна ни един от последните ветерани на Методистката църква в България. Той сподели съдбата на семействата на пастирите, които бяха осъдени на инсценирани, фалшиви съдебни процеси, защото останаха верни на своето призвание. Техните семейства преживяха много. Те бяха обект на нескрита омраза и бяха […]

Прочети повече

Новини, От страната