Уважаема редакция,

По повод направените от ваш екип и излъчени на 30 септември и 1 октомври репортажи, отразяващи уговарянето на продажбата на гласове за предстоящите избори от свещенослужители в евангелско-протестантски църкви, заявяваме своето разграничаване от подобни действия.

Ние, вярващите от Обединени евангелски църкви, съставляващи мнозинството евангелски деноминации  в България, изразяваме своето неодобрение от политическо обвързване на религиозните общности и категорично се разграничаваме от търговията с влияние.

Независимо  каква е етническата, религиозна или политическа принадлежност на нарушителите на закона, те трябва да бъдат разобличавани. Това е още по-наложително за организации и лица, от които се очаква да бъдат носители и защитници на вяра, морал и ценности.

Призоваваме всички институции, партии, изповедания, организации и медии да проявяват реална непримиримост към изборните нарушения.

П-р Николай Неделчев

Председател на УС на ОЕЦ

Източник: http://eabulgaria.org/?page=news&id=548#sthash.vuVAxVM7.dpuf

• Владо

Като се заговори на такъв език ми се повдига. Това не е библейски език, а църковнически. Нека не се учудваме, че има толкова зли плодове там, където основата на благовестието е заменена от Йешуа, Божият Помазаник, с привързаност към една система, която функционира понеже и е разрешено от цезаря /държавата/.

Вярата в Бога на Абраам, Йешаак и Иаков не е базирана нито на църковна традиция, нито на сгради /било и те “църкви”/, нито на лигитимност пред държавата, нито на нищо друго, освен на завет – договорът между един народ с Един Бог.

Този договор е скрепен с кръвта на Единородният, Който Бащата повика от полето на мъртвите.

Този Единороден, Чието Име никой не знае, иде, за да съди света за гнусотиите и мерзостите, за злите му дела.

Завет. Вяра. Един Бог. Оправдаване от идващият гняв.

Църковната традиция е заменила и подменила тези термини с “ходене на църква”, “легитимност пред държавата”, “духовенство-миряни”, “неделна проповед” и куп други, които НЯМА ДА ПОЛЗВАТ в деня на гнева, когато стихиите нажежени ще се стопят.

За този ден мнозина от ходещите в широкият път на християнството ще бъдат УЖАСЕНИ, защото не вярват. Мнозина от ходещите в широкият път си ходят на църква и слушат гъделичкащи ушите проповеди.

Вярата в Йешуа е начин на живот. Ти или си Негов, или не си. Ти или имаш завет с Единородният и Баща Му те е приел, защото си умит в кръвта на Божия Син, или не.

ХОДЕНЕТО НА КОЯТО И ДА Е ЦЪРКВА НЯМА ДА ТЕ ОПРАВДАЕ, НЕ ТЕ ПОЛЗВА. НИКАК. НИКОГА. НИКАК СИ.

Цитати:

Последни новини

Ваканционни седмици и уикенди за деца

24.09.2018

Комисията за работа с деца поздравява всички деца и учители с началото на новата учебна година! С началото ѝ се завръщаме и в Неделното училище след едно горещо и много хубаво лято. Традиционно планираният детски лагер тази година не се състоя, защото в обявения срок имаше записани само 16 деца. Комисията взе решение „да занесе“ […]

Прочети повече

Новини, От страната