Уважаема редакция,

По повод направените от ваш екип и излъчени на 30 септември и 1 октомври репортажи, отразяващи уговарянето на продажбата на гласове за предстоящите избори от свещенослужители в евангелско-протестантски църкви, заявяваме своето разграничаване от подобни действия.

Ние, вярващите от Обединени евангелски църкви, съставляващи мнозинството евангелски деноминации  в България, изразяваме своето неодобрение от политическо обвързване на религиозните общности и категорично се разграничаваме от търговията с влияние.

Независимо  каква е етническата, религиозна или политическа принадлежност на нарушителите на закона, те трябва да бъдат разобличавани. Това е още по-наложително за организации и лица, от които се очаква да бъдат носители и защитници на вяра, морал и ценности.

Призоваваме всички институции, партии, изповедания, организации и медии да проявяват реална непримиримост към изборните нарушения.

П-р Николай Неделчев

Председател на УС на ОЕЦ

Източник: http://eabulgaria.org/?page=news&id=548#sthash.vuVAxVM7.dpuf

• Владо

Като се заговори на такъв език ми се повдига. Това не е библейски език, а църковнически. Нека не се учудваме, че има толкова зли плодове там, където основата на благовестието е заменена от Йешуа, Божият Помазаник, с привързаност към една система, която функционира понеже и е разрешено от цезаря /държавата/.

Вярата в Бога на Абраам, Йешаак и Иаков не е базирана нито на църковна традиция, нито на сгради /било и те „църкви“/, нито на лигитимност пред държавата, нито на нищо друго, освен на завет – договорът между един народ с Един Бог.

Този договор е скрепен с кръвта на Единородният, Който Бащата повика от полето на мъртвите.

Този Единороден, Чието Име никой не знае, иде, за да съди света за гнусотиите и мерзостите, за злите му дела.

Завет. Вяра. Един Бог. Оправдаване от идващият гняв.

Църковната традиция е заменила и подменила тези термини с „ходене на църква“, „легитимност пред държавата“, „духовенство-миряни“, „неделна проповед“ и куп други, които НЯМА ДА ПОЛЗВАТ в деня на гнева, когато стихиите нажежени ще се стопят.

За този ден мнозина от ходещите в широкият път на християнството ще бъдат УЖАСЕНИ, защото не вярват. Мнозина от ходещите в широкият път си ходят на църква и слушат гъделичкащи ушите проповеди.

Вярата в Йешуа е начин на живот. Ти или си Негов, или не си. Ти или имаш завет с Единородният и Баща Му те е приел, защото си умит в кръвта на Божия Син, или не.

ХОДЕНЕТО НА КОЯТО И ДА Е ЦЪРКВА НЯМА ДА ТЕ ОПРАВДАЕ, НЕ ТЕ ПОЛЗВА. НИКАК. НИКОГА. НИКАК СИ.

Цитати:

Последни новини

Международна научна конференция

15.11.2017

На 13 и 14 ноември, от 9.00 до 18.00 часа, в Конферентната зала (северно крило на Ректората) се проведе международна научна конференция, посветена на 500-та годишнина от началото на протестантската Реформация. Участваха преподаватели от Богословския и Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, български протестантски богослови и пастори, гости-учени от Унгария, Австрия и Франция. […]

Прочети повече

Новини, От страната