Уважаема редакция,

По повод направените от ваш екип и излъчени на 30 септември и 1 октомври репортажи, отразяващи уговарянето на продажбата на гласове за предстоящите избори от свещенослужители в евангелско-протестантски църкви, заявяваме своето разграничаване от подобни действия.

Ние, вярващите от Обединени евангелски църкви, съставляващи мнозинството евангелски деноминации  в България, изразяваме своето неодобрение от политическо обвързване на религиозните общности и категорично се разграничаваме от търговията с влияние.

Независимо  каква е етническата, религиозна или политическа принадлежност на нарушителите на закона, те трябва да бъдат разобличавани. Това е още по-наложително за организации и лица, от които се очаква да бъдат носители и защитници на вяра, морал и ценности.

Призоваваме всички институции, партии, изповедания, организации и медии да проявяват реална непримиримост към изборните нарушения.

П-р Николай Неделчев

Председател на УС на ОЕЦ

Източник: http://eabulgaria.org/?page=news&id=548#sthash.vuVAxVM7.dpuf

• Владо

Като се заговори на такъв език ми се повдига. Това не е библейски език, а църковнически. Нека не се учудваме, че има толкова зли плодове там, където основата на благовестието е заменена от Йешуа, Божият Помазаник, с привързаност към една система, която функционира понеже и е разрешено от цезаря /държавата/.

Вярата в Бога на Абраам, Йешаак и Иаков не е базирана нито на църковна традиция, нито на сгради /било и те „църкви“/, нито на лигитимност пред държавата, нито на нищо друго, освен на завет – договорът между един народ с Един Бог.

Този договор е скрепен с кръвта на Единородният, Който Бащата повика от полето на мъртвите.

Този Единороден, Чието Име никой не знае, иде, за да съди света за гнусотиите и мерзостите, за злите му дела.

Завет. Вяра. Един Бог. Оправдаване от идващият гняв.

Църковната традиция е заменила и подменила тези термини с „ходене на църква“, „легитимност пред държавата“, „духовенство-миряни“, „неделна проповед“ и куп други, които НЯМА ДА ПОЛЗВАТ в деня на гнева, когато стихиите нажежени ще се стопят.

За този ден мнозина от ходещите в широкият път на християнството ще бъдат УЖАСЕНИ, защото не вярват. Мнозина от ходещите в широкият път си ходят на църква и слушат гъделичкащи ушите проповеди.

Вярата в Йешуа е начин на живот. Ти или си Негов, или не си. Ти или имаш завет с Единородният и Баща Му те е приел, защото си умит в кръвта на Божия Син, или не.

ХОДЕНЕТО НА КОЯТО И ДА Е ЦЪРКВА НЯМА ДА ТЕ ОПРАВДАЕ, НЕ ТЕ ПОЛЗВА. НИКАК. НИКОГА. НИКАК СИ.

Цитати:

Последни новини

Октава на молитва за християнско единство: ден трети

20.01.2018

Книгата Изход ни показва грижата на Бога към тези, които са поробени. Пасажът, в който Бог се разкрива на Мойсей в горящия храст, е решително заявяване на Неговата воля да освободи Своя народ. Бог вижда тяхното страдание, чува техните викове и идва да ги избави. Днес Той също чува виковете на тези, които са поробени, и иска да им върне свободата. Защото сексуалността е дар от Бога и най-дълбок израз на интимност. Изопачената употреба на този дар служи на порнографията, заробва и обезценява тези, които я произвеждат, както и нейните консуматори. Бог не остава безчувствен към тяхното страдание и християните са призвани също да се чувстват съпричастни.

Прочети повече

Актуален коментар, Богословие