Уважаема редакция,

По повод направените от ваш екип и излъчени на 30 септември и 1 октомври репортажи, отразяващи уговарянето на продажбата на гласове за предстоящите избори от свещенослужители в евангелско-протестантски църкви, заявяваме своето разграничаване от подобни действия.

Ние, вярващите от Обединени евангелски църкви, съставляващи мнозинството евангелски деноминации  в България, изразяваме своето неодобрение от политическо обвързване на религиозните общности и категорично се разграничаваме от търговията с влияние.

Независимо  каква е етническата, религиозна или политическа принадлежност на нарушителите на закона, те трябва да бъдат разобличавани. Това е още по-наложително за организации и лица, от които се очаква да бъдат носители и защитници на вяра, морал и ценности.

Призоваваме всички институции, партии, изповедания, организации и медии да проявяват реална непримиримост към изборните нарушения.

П-р Николай Неделчев

Председател на УС на ОЕЦ

Източник: http://eabulgaria.org/?page=news&id=548#sthash.vuVAxVM7.dpuf

Цитати:

Последни новини

Годишна конференция

19.09.2020

На 25 и 26 септември 2020 г. в сградата на ЕМЕЦ – Варна ще се проведе 68-та Годишна конференция на Обединената методистка църква в България и Румъния под председателството на епископ Патрик Щрайф.  Редовната сесия на Годишната коференция трябваше да се състои в началото на април тази година, но беше отложена заради извънредното положение. По […]

Прочети повече