IMG_1093

Днес (4 юни 2016 г.) внезапно почина Янко Янков, дългогодишен местен пастор на Евангелска методистка епископална църква в Старо Оряхово и Долни Чифлик.

Специалното погребално богослужение ще бъде отслужено в ЕМЕЦ – Старо Оряхово на 5 юни 2016 г. (неделя) от 13.00 ч. от пастор Даниел Г. Топалски и пастор Бедрос Алтунян.

Молим се Божието любящо присъствие да придружава роднините на брат Янко в това тежко за тях време.

 

Поместваме и съболезнователното писмо на епископ Патрик Щрайф до семейството на п-р Янков и членовете на ръководените от него църкви:

 

 

Евангелска методистка църква в Централна и Южна Европа

Епископ д-р Патрик Щрайф

 

До семейството на Янко Янков

 

Цюрих/Прага, 4 юни 2016

 

„Погълната биде смъртта победоносно“. О, смърте, где ти е победата? О, смърте, где ти е жилото? (…)  но благодарение Богу, Който ни дава победата чрез нашия Господ Исус Христос. Затова възлюбени мои братя, бъдете твърди, непоколебими, и преизобилвайте всякога в Господното дело, понеже знаете, че в Господа трудът ви не е празен.“ (1 Коринтяни 15:54-58)

 

Скъпо семейство,

Скъпи братя и сестри в Христос,

С дълбока скръб научих новината за смъртта на брат Янко Янков. Моля, приемете моите съболезнования към Вас като негово семейство и към членовете на църквите в Старо Оряхово и Долни Чифлик, където той служи като пастор.

С благодарни сърца ние си спомняме за неговото вярно служение между нас, за неговата радост да проповядва Евангелието, за вярата му, че Божията благодат променя човешкия живот и за любовта му към хората.

Докато скърбите за неговата преждевременна смърт, аз се присъединявам към Вашите молитви. Продължавайте да носите пламъка на Евангелието като верни свидетели и ученици на възкръсналия Христос и така почитайте живота и служението на нашия скъп брат Янко Янков!

 

Благодат и мир да бъдат с всички Вас от нашия Господ Исус Христос!

 

Епископ Патрик Щрайф

 Цитати:


Последни новини

Общо богослужение за Бъдни вечер

18.12.2020

Методистките църкви в България подготвят общо онлайн богослужение за Бъдни вечер, което ще се състои от девет прочита от Свещеното Писание и единадесет рождествени химна. Богослужението ще бъде излъчено в официалния YouTube канал на Методистката църква в България (BG Methodist) на 24 декември от 17.00 ч.  Местните църкви ще споделят общото богослужение и в своите […]

Прочети повече

Новини