Прочит: Псалм 1:1-6

„Има време за всяко нещо (…) време за насаждане и време за изкореняване на насаденото.“
(Еклисиаст 3:1-2)

Само след седмица дъщеря ми заминава в колеж. За нея промяната ще бъде сериозна – да се изнесе от дома си и да живее в друго семейство. Със съпруга ми много се притесняваме, безпокоим се за нейната безопасност, дали ще може да живее самостоятелно, ще се справи ли с уроците си, дали ще си намери приятелска среда. Докато се молех за това, прочетох Еклисиаст 3:1-2, където се казва, че има време за насаждане и време за изкореняване.
Също както ние отглеждаме растение и когато укрепне, го присаждаме в градината, така и нашата дъщеря трябваше да бъде присадена на ново място. В началото, след присаждането растението може малко да повехне, но веднага щом корените му се захванат здраво в почвата, то израства голямо и силно. Това е и моята надежда за дъщеря ни.
Всички се изправяме пред промени, но аз намирам утеха в това, че Бог ни води през всеки етап от живота ни, както се грижи и за природата през цялата година. Не бива да се страхуваме, когато сезоните в живота ни се сменят. Ако се обърнем назад, ще видим, че Божието присъствие винаги е било наша утеха. Можем да сме уверени, че Той ще бъде с нас винаги.

Молитва: Боже, благодарим Ти, че си с нас през всички сезони от живота ни. Помагай ни да търсим Твоето водителство при всяка промяна. Амин.

Мисъл за деня: С Божията помощ ще се радвам на всеки сезон от живота си.
Джоан Кемпбъл (Южна Африка)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА СТУДЕНТИ ЗА ПЪРВА ГОДИНА.Цитати:


Последни новини

Ваканционни седмици и уикенди за деца

24.09.2018

Комисията за работа с деца поздравява всички деца и учители с началото на новата учебна година! С началото ѝ се завръщаме и в Неделното училище след едно горещо и много хубаво лято. Традиционно планираният детски лагер тази година не се състоя, защото в обявения срок имаше записани само 16 деца. Комисията взе решение „да занесе“ […]

Прочети повече

Новини, От страната