Прочит: Псалм 120:1-7

 

„Аз съм за мир; но когато говоря, те са за бой.“

(Псалм 120:7)

 

В Псалм 120 псалмистът явно е огорчен от това, че не може да намери мир както в близкото си обкръжение, така и в света. В агония той моли Бога да го избави от всички онези, които мразят мира.

И днес може да се почувстваме отчаяни от невъзможността да намерим мир. Понякога изглежда, че има хора, които не го искат, затова е трудно да се постигне. Стресът от постоянните конфликти и войни ни уморява и обезсърчава. Виждаме хора, които се борят за собствените си интереси, за своите вярвания или срещу идеите, които не приемат. Божият мир не означава да спечелиш, а да живееш в Неговия път – да следваш Княза на мира, Който каза на Своите ученици: „Мир ви оставям. Моя мир ви давам. Аз не ви давам, както светът дава. Да не се смущава сърцето ви, нито да се бои“ (Йоан 14:27).

 

Молитва: Боже на мира, утешавай тези, които живеят в смут, и спасявай преследваните. Давай им Своя мир. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Дори в страни, разкъсвани от война, мога да намеря Божия мир.

Афтаб Янис Хаким (Пакистан)

 

Да се молим за: ХОРАТА В ДЪРЖАВИ, РАЗКЪСВАНИ ОТ ВОЙНА.

 

 

 

 Цитати:


Последни новини

Епископ Болетер на осемдесет години

04.05.2021

Централната конференция горещо те поздравява, скъпи епископ Хайнрих, за твоя осемдесети рожден ден, който ще празнуваш на 13 май. Преди шестдесет години ти започна служението си в Методистката църква като млад стажант и кандидат за пасторско служение. Ти беше свидетел на обединяването, което създаде Обединената методистка църква, и скоро стана член на новосъздадения Генерален съвет […]

Прочети повече

Новини, От Европа