Прочит: Псалм 34:4-19

 

„Много са неволите на праведния; но Господ го избавя от всички тях.“

(Псалм 34:19)

 

Когато бях последна година в колежа, всичко ми беше наред. Планирах да постъпя в семинарията и да се оженя за любимата си, с която учехме заедно. Но тя скъса с мен. Няколко дни по-късно ме изпратиха с морския корпус в Ирак, където трябваше да прекарам 18 месеца. Забави се обаче назначението ми като свещеник. Чувствах се отхвърлен и самотен, затова коленичих и започнах да се моля. Тогава ми хрумна една идея – да ускоря образованието си, за да се дипломирам, преди да замина за Ирак. С Божията помощ успях да се дипломирам по-рано, приеха ме в семинарията и скоро след това ме назначиха като свещеник в армията. Тогава от корпуса ми се обадиха, за да ми съобщят, че не е необходимо да заминавам, защото не се нуждаят от мен.

Всички преживяваме отхвърляне и самота. Докато бягаше от Саул, Давид сигурно също се е чувствал отхвърлен и самотен (1 Царе 21 – 24). Но ето че в днешния стих го виждаме уверен, че Бог не го е изоставил и иска неговото избавление. Същото се отнася за нас.

 

Молитва: Господи Исусе, помогни ни да следваме Твоя пример и да сме винаги близо до Бога, дори когато ни се струва, че всичко около нас се разпада. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще си напомням, че Бог е с мен в бедите.

Росарио Рикардо (Охайо, САЩ)

 

Да се молим за: СВЕЩЕНИЦИТЕ В АРМИЯТА.

 Цитати:


Последни новини

Общо богослужение за Бъдни вечер

18.12.2020

Методистките църкви в България подготвят общо онлайн богослужение за Бъдни вечер, което ще се състои от девет прочита от Свещеното Писание и единадесет рождествени химна. Богослужението ще бъде излъчено в официалния YouTube канал на Методистката църква в България (BG Methodist) на 24 декември от 17.00 ч.  Местните църкви ще споделят общото богослужение и в своите […]

Прочети повече

Новини