Прочит: Ефесяни 1:3-7

„… да Му бъдем осиновени чрез Исус Христос (…) в Когото имаме изкуплението си чрез кръвта Му, прощението на прегрешенията ни, според богатството на Неговата благодат…“
(Ефесяни 1:5, 7)

Наближава Рождество Христово и отново се замислям за Божията благодат. Години наред съм се опитвала да разбера нейния дълбок смисъл. Обичам да чувам думата „благодат“, копнея тази благодат да изпълва живота ми, но не мога да вникна напълно в нейното значение. Благодатта ни казва, че не е нужно да живеем в сляпо изпълнение на правила, а най-вече с любовта и прощението, които откриваме в Исус Христос. Неговата кръв се е проляла за нас и с приемането Му като Спасител греховете ни са простени. Звучи твърде добре, за да е истина.
Когато бях млада християнка, се надявах да бъда добра Божия дъщеря до дните на старостта си. Но сега, когато достигнах тази възраст, чувствам своята слабост и се нуждая от Божията прошка повече от всякога. Питам се дали съм изпълнила Неговите очаквания. Бог не е очаквал да съм съвършена. Всичко, което е искал, е да приема с цяло сърце Христовата любов и да намеря утеха в нея.
Уча се да приемам спокойно своите недостатъци. Вече знам, че никой от нас не може да е съвършен. Но всички трябва да знаем, че принадлежим на Този, Който е съвършен. Ето това е истинската благодат, която идва в света на Рождество.

Молитва: Благодарим Ти, Отче, че изпрати Своя Син, за да отнеме нашите грехове и да ни освободи, за да имаме изобилен живот в Теб. Амин.

Мисъл за деня: Божията благодат означава, че Бог ме приема, макар да не съм съвършен.
Бел Тод (Тексас)

Да се молим за: НОВОПОВЯРВАЛИТЕ ХРИСТИЯНИ.Цитати:


Последни новини

Октава на молитва за християнско единство: ден трети

20.01.2018

Книгата Изход ни показва грижата на Бога към тези, които са поробени. Пасажът, в който Бог се разкрива на Мойсей в горящия храст, е решително заявяване на Неговата воля да освободи Своя народ. Бог вижда тяхното страдание, чува техните викове и идва да ги избави. Днес Той също чува виковете на тези, които са поробени, и иска да им върне свободата. Защото сексуалността е дар от Бога и най-дълбок израз на интимност. Изопачената употреба на този дар служи на порнографията, заробва и обезценява тези, които я произвеждат, както и нейните консуматори. Бог не остава безчувствен към тяхното страдание и християните са призвани също да се чувстват съпричастни.

Прочети повече

Актуален коментар, Богословие