Прочит: Филипяни 4:4-9

 

„Не се безпокойте за нищо, но във всяко нещо с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение.“

(Филипяни 4:6)

 

Последните две години работих в един християнски лагер. Първата година вярата ми ставаше по-силна и се радвах да нося светлината на Христос. Мислех, че и следващата ще бъде същото, но се случи точно обратното – наложи се да търпя лошото поведение на някои от лагерниците. Беше трудно да нося светлина, когато към мен се отправят обидни думи и намеци, че не съм достатъчно добра. Питах се защо ме мразят, в какво съм сбъркала. За радост, имах приятел, който се молеше за мен и благодарение на когото разбрах, че обидните коментари не отговарят на реалността. Той ми напомни, че съм това, което съм, в Христос.

Тогава прочетох Филипяни 4:6. Започнах да възлагам всичките си тревоги на Бога и исках Той да отнеме товара ми и да ми даде мир. Обидите продължиха, но знаех, че те не отговарят на това, което съм в очите на Христос. Приятелят ми беше неотлъчно до мен. Доверих се напълно на Бога, Който ме преведе през всичко това и ми помогна да стана по-зряла. Сега знам каква любов и мир дарява Той.

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, че ни помагаш да се учим от трудностите. Давай ни Своя мир и радост, когато преминаваме през изпитания. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато сме отчаяни, Бог ни привдига.

Кейт Райзенауър (Южна Дакота, САЩ)

 

Да се молим за: ЛАГЕРНИЦИТЕ И ТЕХНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ.

 

 

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.orgЦитати:


Последни новини

Епископ Болетер на осемдесет години

04.05.2021

Централната конференция горещо те поздравява, скъпи епископ Хайнрих, за твоя осемдесети рожден ден, който ще празнуваш на 13 май. Преди шестдесет години ти започна служението си в Методистката църква като млад стажант и кандидат за пасторско служение. Ти беше свидетел на обединяването, което създаде Обединената методистка църква, и скоро стана член на новосъздадения Генерален съвет […]

Прочети повече

Новини, От Европа