Прочит: Колосяни 3:12-17

„… какво иска Господ от теб: не е ли да вършиш праведното, да обичаш милост и да ходиш смирено със своя Бог?“
(Михей 6:8)

Често се замислям за смисъла на този стих от Михей. Обичам правдата, но ако зависеше от мене, само няколко човека щяха да получат втори шанс. Когато престъпници отлагат явяването си в съда заради заболяване, ми се иска да ги заведат там на всяка цена – ако са накарали някого да страда, нека страдат и те. В такива случаи осъзнавам, че любовта ми към правдата е всъщност любов към възмездието. Но ако искаме нечие наказание, изпълняваме ли Божия призив да обичаме милостта? Ако обичаме милостта, ще оставим на Него да отсъди кой е прав.
Като християни, можем да показваме на хората Божията любов, давайки им втори шанс. Любовта към милостта, дори когато ни е трудно да я проявим, е възможност да засвидетелстваме Божията любов.

Молитва: Боже, благодарим Ти, че си Бог, Който дава втори шанс. Молим се за сила да правим същото. Амин.

Мисъл за деня: Отразявам Божията любов, когато постъпвам милостиво.
Мелиса Раму (Австралия)

Да се молим: ДА БЪДЕМ МИЛОСТИВИ.Цитати:


Последни новини

Първа копка в Горно Езерово

04.02.2020

Днес (4 февруари) беше направена първата копка на бъдещата нова църковна сграда на Евангелска методистка епископална църква в кв. „Горно Езерово“ на град Бургас. Тържественото кратко богослужение беше ръководено от суперинтендант Даниел Топалски. Присъстваха пастор Стоян Сталев, пастор Веско Зуев, г-н Димо Желязков – представител на Община Бургас, г-н Лазар Банчев – архитект на сградата, […]

Прочети повече

Новини, От страната