Прочит: Откровение 22:1-5

„И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, така че където съм Аз, да бъдете и вие.“
(Йоан 14:3)

През 80-те години на миналия век посетих Филипините по няколко повода. Винаги очаквах с нетърпение сутрешното бягане по пътя край джунглата. Той се простираше от града до планината и преминаваше през невероятна природа. Огромните тропически дървета бяха като мечове, насочени към небето. На места минавах покрай красиви тропически цветя. В далечината блестеше морето. Тогава бях млад християнин и си представях, че небето изглежда по този начин.
Когато мислим за рая, ние си представяме едно невероятно място с красиви порти и златни улици. Въображението ни рисува картини, като моето сред онзи тропически пейзаж. Небето със сигурност ще е прекрасно, но в годините, когато съм препрочитал днешния стих от Йоан, съм осъзнавал, че копнежът ми не е свързан с определено място, а с определена личност. Раят ще бъде прекрасен, защото Исус ще бъде там. Ще бъдем с Него и ще гледаме лицето на Този, Който ни обича с вечна любов!

Молитва: Господи Исусе, помогни ни да мислим за небесния си дом дори сред трудностите на земните дни. Нека постоянно отразяваме радостта от Твоето присъствие в този свят. Амин.

Мисъл за деня: Вечният живот започва сега, а целта ни е пълнотата на живота в небесния ни дом.
Дейв Касуел (Арканзас)

Да се молим за: ХРИСТИЯНИТЕ ВЪВ ФИЛИПИНИТЕ.Цитати:


Последни новини

Ваканционни седмици и уикенди за деца

24.09.2018

Комисията за работа с деца поздравява всички деца и учители с началото на новата учебна година! С началото ѝ се завръщаме и в Неделното училище след едно горещо и много хубаво лято. Традиционно планираният детски лагер тази година не се състоя, защото в обявения срок имаше записани само 16 деца. Комисията взе решение „да занесе“ […]

Прочети повече

Новини, От страната