Прочит: Псалм 34:4-10

„Вкусете и вижте, че Господ е благ; блажен онзи човек, който уповава на Него (…) за боящите се от Него няма оскъдност (…) онези, които търсят Господа, няма да бъдат в оскъдност за никое добро.“
(Псалм 34:8-10)

През последните години кварталът ни се напълни с бездомни котки. С още няколко човека редовно им даваме храна и вода, затова те са добре нахранени и не ровят в боклука по улиците. Всичко върви добре, с едно изключение – Смоуки. Макар че редовно го виждам да се храни от храната, която даваме на котките, той не спира да рови в кофите и да пие мръсна вода от локвите. Един ден много се ядосах, като го видях да вади боклуци от кофата на съседите, и викнах: „Смоуки, защо правиш това, като ти нося толкова вкусна храна!“. Малко по-късно се замислих колко пъти Бог ми задава същия въпрос.
Той е приготвил толкова добри неща за нас – най-доброто! Псалм 34:8 ни приканва да опитаме и да се убедим, че Господ е благ. И въпреки това ние продължаваме „да ровим в боклука“. Може би е време да оставим мръсотията и да се приближим към трапезата, на която Бог ни дарява най-доброто, от което се нуждаем.

Молитва: Верни Боже, помогни ни с радост да приемаме всяко добро, което си приготвил за нас. Амин.

Мисъл за деня: Бог ми предлага най-доброто, само трябва да го приема.

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО НЯМАТ ДОСТАТЪЧНО ХРАНА.
Пам Менърс (Ню Джърси)Цитати:


Последни новини

Завърши Годишната конференция във Варна

26.03.2018

От 22 до 25 март в град Варна се проведе Годишната конференция на Обединената методистка църква за България и Румъния.
Конференцията протече под надслова “Да бъдат всички едно” (Йоан 17:21). Самуел Гоя беше приет като местен пастор (студент), а Красимир Маджаров и Ивайло Иванов – като пастори под изпит. Ръкоположението на Джесика Морис – Иванова като презвитер в Църквата на Назарянина беше официално признато след приключване на двугодишен изпитен период. Мая Алтунян излиза в пенсия поради навършване на предвидената в Дисциплината възраст.

Прочети повече

Новини, От страната