Прочит: Римляни 8:18-27

„Помощта ми е от Господа, Който е направил небето и земята.“
(Псалм 121:2)

Обикновено започвам новата година с вълнение от възможността за ново начало. Но първият месец от 2014 г. не ми донесе много надежда. Четиригодишният ми син Бен лежеше безпомощен на болничното си легло след сериозна мозъчна травма. Чувството за тревога и безнадеждност изпълваше цялото ни семейство. Не знаехме какво ще ни донесе бъдещето и дори дали Бен ще оживее до другия ден.
Не можех да видя ситуацията ясно. Макар да знаех, че Бог е с нас, не можех да направя друго, освен да повтарям отново и отново: „Боже, помогни ни“. След известно време прочетох Римляни 8:27: „а Този, Който изпитва сърцата, знае какъв е умът на Духа, защото Той ходатайства за светиите по Божията воля“.
Духът знае нашите неизговорими стенания, чувствата ни, желанията на нашите сърца и ходатайства за нас пред Твореца на света. Когато сме потънали в болката и не намираме думи, Той ще се застъпи за нас. Святият Дух е винаги до нас и винаги ни помага. Дори в моментите на най-голяма безнадеждност тази любов ме изпълва с мир и надежда.

Молитва: Благодарим Ти, Боже, за благословението на Твоя Свят Дух, Който ходатайства за нас в нашата слабост. Амин.

Мисъл за деня: Когато не намирам думи, Святият Дух се застъпва за мен.
Карън Уудард (Северна Каролина)

Да се молим за: ХОРА, КОИТО ИМАТ МОЗЪЧНА ТРАВМА.Цитати:


Последни новини

Женска конференция

06.09.2018

От 31 август до 2 септември се проведе годишната женска конференция на Методистката църква в България и Румъния. Темата на конференцията беше „И Господ Бог каза: Не е добре за човека да бъде сам“.   Тази година лекциите води доц. д-р Свилен Тутеков от Богословския факултет на Великотърновския университет. В самото начало той разясни понятието […]

Прочети повече

Новини, От страната