Прочит: Римляни 8:18-27

„Помощта ми е от Господа, Който е направил небето и земята.“
(Псалм 121:2)

Обикновено започвам новата година с вълнение от възможността за ново начало. Но първият месец от 2014 г. не ми донесе много надежда. Четиригодишният ми син Бен лежеше безпомощен на болничното си легло след сериозна мозъчна травма. Чувството за тревога и безнадеждност изпълваше цялото ни семейство. Не знаехме какво ще ни донесе бъдещето и дори дали Бен ще оживее до другия ден.
Не можех да видя ситуацията ясно. Макар да знаех, че Бог е с нас, не можех да направя друго, освен да повтарям отново и отново: „Боже, помогни ни“. След известно време прочетох Римляни 8:27: „а Този, Който изпитва сърцата, знае какъв е умът на Духа, защото Той ходатайства за светиите по Божията воля“.
Духът знае нашите неизговорими стенания, чувствата ни, желанията на нашите сърца и ходатайства за нас пред Твореца на света. Когато сме потънали в болката и не намираме думи, Той ще се застъпи за нас. Святият Дух е винаги до нас и винаги ни помага. Дори в моментите на най-голяма безнадеждност тази любов ме изпълва с мир и надежда.

Молитва: Благодарим Ти, Боже, за благословението на Твоя Свят Дух, Който ходатайства за нас в нашата слабост. Амин.

Мисъл за деня: Когато не намирам думи, Святият Дух се застъпва за мен.
Карън Уудард (Северна Каролина)

Да се молим за: ХОРА, КОИТО ИМАТ МОЗЪЧНА ТРАВМА.Цитати:


Последни новини

Диалог в Европейския парламент

30.06.2018

На 26 юни 2018 г. в сградата на Европейския парламент се проведе семинар за приложението на т.нар. “Европейски стълб за социалните права” и ролята на църквите и религиите с участието на представители на различни религиозни общности от страните – членки на Европейския съюз. Семинарът беше организиран в съответствие с изискването на чл. 17 (3) от […]

Прочети повече

Новини, От Европа