Прочит: Исая 43:18-21

„За всичко имам сила чрез Онзи, Който ме укрепява.“
(Филипяни 4:13)

Преди няколко години си купих ново колело. С него обикалях квартала, ходех до парка при езерото, понякога и до църквата, където работя като секретар, а веднъж отидох с него на богослужение. Забелязала съм, че докато карам, макар че е важно да знам какво се случва зад мен, прекаленото взиране в тази посока отвлича вниманието ми и може да е опасно.
По същия начин житейското ни пътуване изисква да се движим все напред. Вглеждането в минали разочарования, съжаления и грешки може да замъгли Божия призив. Това става лесно. Да тръгнеш с отправен напред поглед, изисква физическа, умствена и духовна енергия. Един пример за това как можем да се справим с предизвикателството, е молитвата на Исус. Той знаеше, че небесният Му Отец се грижи за всичко. Бог ни призовава да не спираме. Отговорите на молитвите ни могат да са съвсем близо – зад ъгъла.

Молитва: Боже, давай ни физическа и духовна сила, за да Ти служим и без да се уморяваме, да постоянстваме в доброто. Амин.

Мисъл за деня: С Божията помощ мога да оставя миналото и да тръгна напред.
Нанси Латина (Охайо)

Да се молим за: ЦЪРКОВНИТЕ СЕКРЕТАРИ.Цитати:


Последни новини

С поглед към бъдещето

15.01.2020

Нова църковна сграда ще бъде изградена за общността на Евангелска методистка епископална църква в гр. Бургас, кв. “Горно Езерово”. Осъществяването на първия етап на този дълго чакан проект стана възможно благодарение на финансовата подкрепа на Методистката църква във Великобритания и на мисионерската организация на Обединената методистка църква в Германия. Отговорността за разрушаването на старата сграда […]

Прочети повече

Новини, От страната