Прочит: 1 Петр. 5:1-11

 

„Бъдете трезвени, будни. Противникът, ви, дяволът, обикаля като ревящ лъв, като търси кого да погълне.“

(1 Петр. 5:8)

 

Малките слончета често са атакувани от хищници като лъвове и хиени. Когато майката роди, всички се събират, за да пазят нея и бебето.

Семейството на дъщеря ми преминава през труден период. За нас събраните в молитва за тях хора са като слоновете, които пазят новороденото слонче. До мивката си имам дървена фигурка на слонче. Една приятелка беше подарила на дъщеря ми две такива, защото знаеше, че ѝ предстои преместване и трудни дни. Те ѝ напомнят, че не е сама, че има хора, които я подкрепят в молитва, каквото и да се случва. Когато ѝ е много трудно, тя събира своето общество на вяра и молитва, като пише на мен, на сестрите си и на приятелите, и всички се обединяваме в молитва.

Библията ни казва да сме будни, защото противникът ни дебне като ревящ лъв. Но Бог не ни оставя беззащитни пред лицето на опасността. Във време на беда можем да се обединяваме в молитва.

 

Молитва: Господи, помагай ни да споделяме своите тревоги с тези, които ни подкрепят в молитва. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще подкрепя приятел в молитва.

Гленда Мур (Илинойс, САЩ)

 

Да се молим за: ПРИЯТЕЛИ, КОИТО СЕ МОЛЯТ ЕДИН ЗА ДРУГ.Цитати:


Последни новини

In Memoriam

22.03.2021

На 19 март 2021 г. брат Богомир Илиев отмина във вечността. Напусна ни един от последните ветерани на Методистката църква в България. Той сподели съдбата на семействата на пастирите, които бяха осъдени на инсценирани, фалшиви съдебни процеси, защото останаха верни на своето призвание. Техните семейства преживяха много. Те бяха обект на нескрита омраза и бяха […]

Прочети повече

Новини, От страната