Прочит: 1 Петр. 5:1-11

 

„Бъдете трезвени, будни. Противникът, ви, дяволът, обикаля като ревящ лъв, като търси кого да погълне.“

(1 Петр. 5:8)

 

Малките слончета често са атакувани от хищници като лъвове и хиени. Когато майката роди, всички се събират, за да пазят нея и бебето.

Семейството на дъщеря ми преминава през труден период. За нас събраните в молитва за тях хора са като слоновете, които пазят новороденото слонче. До мивката си имам дървена фигурка на слонче. Една приятелка беше подарила на дъщеря ми две такива, защото знаеше, че ѝ предстои преместване и трудни дни. Те ѝ напомнят, че не е сама, че има хора, които я подкрепят в молитва, каквото и да се случва. Когато ѝ е много трудно, тя събира своето общество на вяра и молитва, като пише на мен, на сестрите си и на приятелите, и всички се обединяваме в молитва.

Библията ни казва да сме будни, защото противникът ни дебне като ревящ лъв. Но Бог не ни оставя беззащитни пред лицето на опасността. Във време на беда можем да се обединяваме в молитва.

 

Молитва: Господи, помагай ни да споделяме своите тревоги с тези, които ни подкрепят в молитва. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще подкрепя приятел в молитва.

Гленда Мур (Илинойс, САЩ)

 

Да се молим за: ПРИЯТЕЛИ, КОИТО СЕ МОЛЯТ ЕДИН ЗА ДРУГ.Цитати:


Последни новини

Епископ Болетер на осемдесет години

04.05.2021

Централната конференция горещо те поздравява, скъпи епископ Хайнрих, за твоя осемдесети рожден ден, който ще празнуваш на 13 май. Преди шестдесет години ти започна служението си в Методистката църква като млад стажант и кандидат за пасторско служение. Ти беше свидетел на обединяването, което създаде Обединената методистка църква, и скоро стана член на новосъздадения Генерален съвет […]

Прочети повече

Новини, От Европа