Прочит: Псалм 46:1-11

„Бог е прибежище и сила за нас, винаги изпитана помощ в напасти.“
(Псалм 46:1)

На 28-ми август 2015 година животът ми се промени напълно. През онази вечер изпаднала в паника, гледах как Стив – моят съпруг, който беше на почти 44 години, поема последния си дъх. Бях шокирана. Моите приятели се опитваха да ме успокоят, а аз можех само да кимам в знак на благодарност. Много хора казваха: „Ти си толкова силна“. На мен ми се искаше да извикам в лицето им, че никога не съм се чувствала толкова слаба, самотна и крехка. Сякаш бях отхвърлена дори от Бога. Питах се какво съм Му направила, за да изгубя Стив. Как можеха да ми казват, че съм силна? Едва преживявах дните и нощите в пълна самота.
Тогава Бог ми проговори. Не чух глас, а просто една мисъл изпълни ума ми: „Аз винаги ще бъда с теб“. Въпреки че Стив ми липсва ужасно, аз трябва да се събуждам всяка сутрин и да започвам деня, който Бог ми подарява. Не мога да свикна с новото си положение, но знам, че Той е с мен и има план за мен. Господ е много осезаема подкрепа във време на скръб. Той е всичко, от което се нуждая, за да продължа напред.

Молитва: Господи, във време на страх, съмнение и мъчителни въпроси давай ни сила да продължим да вършим Твоята воля. Амин.

Мисъл за деня: „За всичко имам сила чрез Онзи, Който ме укрепява“ (Филипяни 4:13).
Бевърли Слагъл (Западна Вирджиния)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СКЪРБИ ЗА СМЪРТТА НА СВОЙ БЛИЗЪК.Цитати:


Последни новини

Завърши Годишната конференция във Варна

26.03.2018

От 22 до 25 март в град Варна се проведе Годишната конференция на Обединената методистка църква за България и Румъния.
Конференцията протече под надслова “Да бъдат всички едно” (Йоан 17:21). Самуел Гоя беше приет като местен пастор (студент), а Красимир Маджаров и Ивайло Иванов – като пастори под изпит. Ръкоположението на Джесика Морис – Иванова като презвитер в Църквата на Назарянина беше официално признато след приключване на двугодишен изпитен период. Мая Алтунян излиза в пенсия поради навършване на предвидената в Дисциплината възраст.

Прочети повече

Новини, От страната