Прочит: Второзаконие 31:1-8

„… Господ, твоят Бог, Той е, Който върви пред теб; няма да отстъпи от теб, нито ще те изостави.“
(Второзаконие 31:6)

Когато ходим на море, с жена ми и дъщеря ми обичаме да гледаме залезите. Една вечер, докато дъщеря ни Виктория седеше на пясъка, ние бяхме седнали на една пейка зад нея. Тя не беше забелязала, че се бяхме отдалечили. Седяхме тихо и наблюдавахме оттеглянето на слънцето зад хоризонта.
Когато се стъмни, дъщеря ни забеляза, че не сме до нея, и започна да ни вика изплашена. Ние отговорихме от пейката, а тя каза: „Помислих, че сте ме изоставили!“. Жена ми отвърна: „Тук сме, никога няма да те изоставим“.
Замислих се колко често сме в тъмнина и мислим, че сме останали сами. Утешително е за знаем, че когато извикаме към Бога за помощ, Той винаги ще отговори: „Тук съм, никога няма да те изоставя!“.

Молитва: Вечни Боже, благодарим Ти за Твоята вярност. Нека увереността ни в Тебе никога не намалява. Амин.

Мисъл за деня: Бог винаги ми казва: „Тук съм“.
Джеф Уонсли (Джорджия, САЩ)

Да се молим за: ДЕЦАТА, КОИТО СА ИЗПЛАШЕНИ.Цитати:


Последни новини

Първа копка в Горно Езерово

04.02.2020

Днес (4 февруари) беше направена първата копка на бъдещата нова църковна сграда на Евангелска методистка епископална църква в кв. „Горно Езерово“ на град Бургас. Тържественото кратко богослужение беше ръководено от суперинтендант Даниел Топалски. Присъстваха пастор Стоян Сталев, пастор Веско Зуев, г-н Димо Желязков – представител на Община Бургас, г-н Лазар Банчев – архитект на сградата, […]

Прочети повече

Новини, От страната