Младежкият лагер на Методистката църква е събитие веднъж в годината. Може би затова и младежи, и ръководители изпитват силни чувства, когато той наближи. Никой не желае да разочарова другия и това прави лагера незабравимо преживяване с елементи на приключение.

 

Тази година лагерът се проведе в местността Ксилифор, в х-л „Момина крепост“ от 19 до 24 юли. Базата на хотела ни изненада приятно и това допринесе за незабравимите моменти, които имаха всички. Групата тази година бе по-скромна от преди, но това не направи преживяването по-лошо, дори напротив. 29 младежи на възраст между 13 и 18 години се събраха и имаха незабравим лагер. Темите, които се подготвят от ръководителите всяка година, бяха свързани със старозаветните пророци и работата на младежите по групи бе невероятна. С всяка година те стават все по-креативни и тази година не беше изключение. Всички се трудиха усърдно и резултатът бе налице.

 

Усърдието на всички ръководители, участвали в подготовката на тази ваканционна седмица, бе възнаградено от самите младежи. Със своето активно участие те показаха, че църквата има бъдеще в тяхно лице.

 

Младежките лагери могат да бъдат много изтощаващи. Ала това изтощение не може да се сравни по никакъв начин с удовлетворението, което всеки един ръководител получава, когато младежите от групата, която води, заявят, че отсега се записват за лагера догодина. Трудът при подготовката добива смисъл при думите: „Беше страхотно! Догодина идвам пак!“.

 

И накрая: молете се за нашите младежи. Да, те са наши деца и имат нужда от нашата молитва. Само така бихме имали силите и куража да продължим добрата работа, която несъмнено е започната. Виждаме го в лицата на младежите, които не искат да си тръгват от лагера, а искат още и още да са заедно. Нека Господ да благославя всички наши младежи – Той обича и тях.

 

Нека Бог благославя всички ни.

 

Автор: пастор Цветан Илиев

   • Vasilev

    Похвално!Жалко че вече не съм в младежката възраст,за да мога да участвам в тези лагери. 🙂

Цитати:


Последни новини

Международна научна конференция

15.11.2017

На 13 и 14 ноември, от 9.00 до 18.00 часа, в Конферентната зала (северно крило на Ректората) се проведе международна научна конференция, посветена на 500-та годишнина от началото на протестантската Реформация. Участваха преподаватели от Богословския и Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, български протестантски богослови и пастори, гости-учени от Унгария, Австрия и Франция. […]

Прочети повече

Новини, От страната