Etien

 

„…и Павел като ги видя, благодари на Бога и се ободри.“

(Деян. 28:15)

 

Павел беше отведен в Рим като затворник. Той изглеждаше изтощен и обезкуражен след дългото и бурно пътешествие, по време на което едва не изгуби живота си с останалите си спътници. Някой от християните в Рим, дойдоха да го видят, когато пристигна. Павел беше окуражен от това, което означава, че най-вероятно той беше поизгубил куража си. Но благодарение на тази среща той беше отново в състояние да свидетелства за вярата си. Възможността за това свидетелство му беше подарена, той не я беше уредил. Павел пристигна в Рим не като обикновен затворник, а като свидетелстващ пленник.

 

Един малък въпрос: окуражаваме ли нашите братя и сестри или сме източник тъкмо на обратното за тях?

 

Не сме избрали времето, в което живеем – нито този Адвентен период, нито епохата. Можем да изследваме времената и да използваме модерни и ефективни начини за християнско свидетелство, но никога не можем да контролираме всички ситуации. Затова и ние като Павел можем да приемем насърчение от другите и да възстановим силата си да свидетелстваме за вярата си. Спасението не е зависимо от нас, но разпространението на спасителната вест е наша работа! Възможно е този празничен период да ни е подарен, за да размислим и чуем Божието слово, да окуражим и да бъдем окуражени, да свидетелстваме за вярата си при срещите с нашите ближни.

 

 

Мили Боже, благодарим ти за куража, който получаваме от своите братя и сестри. Нека да бъдем Твои свидетели през тези дни на очакване, където и да се намираме. Благодарим Ти, че ни придружаваш и отваряш сърцата ни за Твоето дело. Амин.

 

Етиен Рудолф (48), Франция

 

 

 Цитати:


Последни новини

In Memoriam

22.03.2021

На 19 март 2021 г. брат Богомир Илиев отмина във вечността. Напусна ни един от последните ветерани на Методистката църква в България. Той сподели съдбата на семействата на пастирите, които бяха осъдени на инсценирани, фалшиви съдебни процеси, защото останаха верни на своето призвание. Техните семейства преживяха много. Те бяха обект на нескрита омраза и бяха […]

Прочети повече

Новини, От страната