Mustafa„Понеже смятам, че страданията на настоящото време не са достойни да се сравнят със славата, която ще се открие в нас.“

(Римляни 8:18)

 

Родени сме в атеистично и диктаторско общество и животът ни често изглеждаше изпълнен със страдание и лишен от смисъл. По време на комунизма не можехме да вършим това, което искахме.

 

Всички тези неприятности изчезнаха, когато познах Христос. Животът ми придоби смисъл. Разбрах, че съм роден и живея, защото Христос има план за мен. Този план направлява живота ми, откакто отговорих на Божия призив. Трябва да се прилепим към Бога, за да може Божият план да стане истинен и действен в нас. Сега разбирам, че страданието е важна част от този план за живота ни. Както скулпторът дълбае камъка с чук и длето, за да му придаде желаната форма, така и Бог използва страданието, за да оформи живота ни според плана Си.  

 

Истина е, че радостта, която изпитваме с Христос, е много по-голяма от страданието, което понасяме. Христос ни кани да останем в постоянно общение с Него. Той казва: „Ако стоите в словото Ми, наистина сте Мои ученици“. Христос дойде да спаси грешниците – тази привилегия е на разположение на всички нас. Бог изтрива греховете ни не заради добрите ни дела, но заради Христовата смърт на кръста. Това възстановява мира между Бога и човечеството. Бог дарява милостта Си на всеки вярващ и единствено чрез благодатта Му придобиваме смирение, мъдрост, правда и богоподобие.

 

Господи, благодаря Ти, че имаш план за нашия живот. Моля Те, помогни ни да Те следваме. И нека отново и отново да се утвърди нашата увереност в Твоята приближаваща слава, особено във време на страдание. Амин.

 

                                                                                              Мустафа Исуфи (48), Албания Цитати:


Последни новини

In Memoriam

22.03.2021

На 19 март 2021 г. брат Богомир Илиев отмина във вечността. Напусна ни един от последните ветерани на Методистката църква в България. Той сподели съдбата на семействата на пастирите, които бяха осъдени на инсценирани, фалшиви съдебни процеси, защото останаха верни на своето призвание. Техните семейства преживяха много. Те бяха обект на нескрита омраза и бяха […]

Прочети повече

Новини, От страната