Edit„В същия час Исус се възрадва в Духа…“ (Лука 10:21)

В Библията радостта и Святият Дух са неразделни (виж Галатяни 5:22) и тази връзка е съвсем реална: „А учениците се изпълниха с радост и със Святия Дух“ (Деяния 13:52); „… приехте словото с радост, която е от Святия Дух“ (1 Солунци 1:6). Самият Исус се възрадва в Духа.

Житейските ни радости са мимолетни и за съжаление, когато настъпят трудности, те отминават още по-бързо. Радостта, която идва от Святия Дух, е неизчерпаема и може да остане в сърцето ни дори във време на трудности, защото нейният източник е вечният Бог.

Сега сме призовани да споделяме радостта на Исус, надеждата, очакването на идващия Месия и Неговото царство, в което изобилстват правдата и мирът. Светът, в който живеем, отчаяно се нуждае от мир и единство, от справедливост, от любов. Нашата надежда трябва да е лъч светлина и извор на топлота за света.

Тези, които със смирено сърце приемат Божия дар, ще бъдат изпълнени с радост, защото обичат Бога, без да са Го видели. Без да са Го видели, те имат неописуема радост.

Да празнуваме адвентите, означава да влезем в радостта на идващия Бог; да отворим сърцата си в молитва и да възвеличим Този, Който даде Своя единороден Син за нас. Един добър начин да се подготвим за това очакване е да се смирим, за да приемем Божиите дарове, да живеем с надежда и всеки ден да бъдем все по-верни свидетели на Христовото царство.

 

Небесни отче, възхвалявам Те за това, че през седмиците на очакване на Рождеството можем да се смирим пред Теб и да бъдем добри слушатели на Твоето слово, за да действа то в нас и да ни изпълва с радост и мир. Амин.

 

Едит Бушенридер (63), ФранцияЦитати:


Последни новини

In Memoriam

22.03.2021

На 19 март 2021 г. брат Богомир Илиев отмина във вечността. Напусна ни един от последните ветерани на Методистката църква в България. Той сподели съдбата на семействата на пастирите, които бяха осъдени на инсценирани, фалшиви съдебни процеси, защото останаха верни на своето призвание. Техните семейства преживяха много. Те бяха обект на нескрита омраза и бяха […]

Прочети повече

Новини, От страната