Ioana and Vladimir

 

„… и ще Го нарекат Емануил, което значи: Бог с нас.“ (Матей 1:23)

            Обещанието, дадено от старозаветния пророк Исая, става реалност в Исус Христос. Бог обеща Спасител, Който ще се нарече Емануил – „Бог с нас“. Бог дойде на земята, за да остане с нас. Може би сме се питали защо в края на своя жизнен път Джон Уесли казва: „Най-хубавото нещо е, че Бог е с нас“. Бог е с нас – не само е бил с нас преди, не само ще бъде с нас, но е с нас сега.

            Емануил – това име е цялото Евангелие. Той е тук, сред нас, завинаги с нас. Сам Бог реши така! Той ни каза, че никога няма да ни остави сами. Бог е с нас в Христос. С нас в нашата човечност, в бедата, във въпросите ни, в страховете, в скръбта.

            Бог е с нас и може да ни води, да ни подкрепя, да ни утешава. Каквото и да се случва, Бог е близо.

            Емануил – Бог за нас и за целия свят. Емануил – Бог с нас – днес, утре, завинаги.

            „Ще ми изявиш пътя на живота; пред Твоето присъствие има пълнота от радост, отдясно на Теб – винаги веселие“ (Псалм 16:11).

 

            Господи Исусе, толкова е прекрасно, че Ти дойде на този свят. Ти си Спасителят на света. Ти си Бог и си с нас тук. Благодарим Ти, че можем да вярваме в Теб и да Ти се доверяваме. Амин.

 

Johanna & Vladimir Fazekas (25/31), СърбияЦитати:


Последни новини

In Memoriam

22.03.2021

На 19 март 2021 г. брат Богомир Илиев отмина във вечността. Напусна ни един от последните ветерани на Методистката църква в България. Той сподели съдбата на семействата на пастирите, които бяха осъдени на инсценирани, фалшиви съдебни процеси, защото останаха верни на своето призвание. Техните семейства преживяха много. Те бяха обект на нескрита омраза и бяха […]

Прочети повече

Новини, От страната