M

 

„Истинската Светлина, която осветява всеки човек, идваше на света.“

(Йоан 1:9)

 

За Рождество Христово украсяваме дома си с  разноцветни светлини. Цялата градина светва празнично. Украсено е всяко дърво и храст. Светлината носи особена радост в сърцата на фона на белия, пухкав сняг. Украсата провокира хората да се спират и наслаждават на красотата, която носят лампичките. За нас обаче зад всичко това отекват думите: „истинската Светлина идва на света“.

 

Коя е „истинската Светлина“, която идва на света и осветява всеки човек? 

 

Повече от 2000 години човечеството празнува раждането на Божия Син. Рождеството на Исус е необикновено, защото Детето от яслата е необикновено.

Няма в историята на човечеството някой да е казал: „Аз съм пътят, истината и живота“, „Аз съм вратата….“, „Аз  Съм светлината на света“. Христос не само казва, че е пътят, но Той направи път за отделения от Бога човек. Христос е и вратата, през която можем да минем към вечността. Христос дойде като светлина и озари нашата пълна с непрогледен мрак земя.

 

Исус Христос промени човечеството. Неговият живот, мъдрите Му поучения, Неговата жертва на кръста за нас, грешниците ясно ни показват пътя на спасението.

 

Нека позволим Христовата светлина да огрее нашите мрачни души и сърца!

 

 

Молитва: Любящи Боже, изпълни ни с блясъка на Твоята светлина и нека с Твоята помощ станем благословение за тези, които все още не са чули добрата новина.

 

                                                                                  Марияна Генова (48), БългарияЦитати:


Последни новини

Почина брат Валентин Павлов

02.07.2019

    На 1 юли вечерта, след кратко боледуване, почина брат Валентин Павлов, дългогодишен председател на църковното настоятелство на Методистката църква в град Варна, член на Централното ръководство на Евангелска методистка епископална църква в България и ръководител – мирянин на Годишната конференция на Обединената методистка църква в България и Румъния. Погребалното богослужение ще се състои […]

Прочети повече

Новини, От страната