Скъпи членове и приятели на Обединената методистка църква в град Плевен, скъпи гости,

 

През 1916 г. е основана компанията „Боинг“ – един от най-големите самолетостроители в света. През същата година Транссибирската железница най-накрая свърза Москва и Владивосток след 25 години строеж. През тази година не е присъдена Нобелова награда за мир.

 

1916-та година е значима за Обединената методистка църква в гр. Плевен. Тогава, въпреки трудните обстоятелства, вашата църковна сграда е осветена. Това е стъпка на вяра и надежда за нашите методистки предци и оттогава тази църква е дом за толкова много хора, следващи Господ Исус Христос при много различни обстоятелства в обществения живот и политическото управление. Тази сграда е станала свидетел на големи предизвикателства и сътресения. И все пак, във всичко Бог е работил за доброто на тези, които Го обичат, които Той е призовал според намерението Си. Вие сте доказателство, че църквата не се състои от тухли и стени, но от хора. Вие сте изпитали Божието вярно присъствие и сте отговорили на Неговия призив в молитва, в хвала и в живота си.

 

Годишнините, споменати в началото на това писмо, не бяха избрани случайни. Като споделям радостта ви от вашата специална годишнина, моята надежда и молитва е, че ще успеете свържете хората едни с други и с Бога. Това, чрез вашата вярна и истинска служба, ще бъде свидетелство за мира на Бога, който надвишава всяко знание.

 

Нека Обединената методистка църква в гр. Плевен да продължи да бъде църква, в която хората благодарят и хвалят нашия небесен Отец. Нека бъде църква, в която хората намират доверие, мир и надежда в Исус Христос. И нека бъде църква, в която хората са променени от Божията любов, изляна в сърцата им чрез Святия Дух. Нека когато тези хора се върнат по домовете си, да бъдат благословение и за другите.

 

Благодат и мир,

 

Епископ Патрик Щрайф,

Обединена методистка църква в Централна и Южна ЕвропаЦитати:


Последни новини

Октава на молитва за християнско единство: ден трети

20.01.2018

Книгата Изход ни показва грижата на Бога към тези, които са поробени. Пасажът, в който Бог се разкрива на Мойсей в горящия храст, е решително заявяване на Неговата воля да освободи Своя народ. Бог вижда тяхното страдание, чува техните викове и идва да ги избави. Днес Той също чува виковете на тези, които са поробени, и иска да им върне свободата. Защото сексуалността е дар от Бога и най-дълбок израз на интимност. Изопачената употреба на този дар служи на порнографията, заробва и обезценява тези, които я произвеждат, както и нейните консуматори. Бог не остава безчувствен към тяхното страдание и християните са призвани също да се чувстват съпричастни.

Прочети повече

Актуален коментар, Богословие