Скъпи членове и приятели на Обединената методистка църква в град Плевен, скъпи гости,

 

През 1916 г. е основана компанията „Боинг“ – един от най-големите самолетостроители в света. През същата година Транссибирската железница най-накрая свърза Москва и Владивосток след 25 години строеж. През тази година не е присъдена Нобелова награда за мир.

 

1916-та година е значима за Обединената методистка църква в гр. Плевен. Тогава, въпреки трудните обстоятелства, вашата църковна сграда е осветена. Това е стъпка на вяра и надежда за нашите методистки предци и оттогава тази църква е дом за толкова много хора, следващи Господ Исус Христос при много различни обстоятелства в обществения живот и политическото управление. Тази сграда е станала свидетел на големи предизвикателства и сътресения. И все пак, във всичко Бог е работил за доброто на тези, които Го обичат, които Той е призовал според намерението Си. Вие сте доказателство, че църквата не се състои от тухли и стени, но от хора. Вие сте изпитали Божието вярно присъствие и сте отговорили на Неговия призив в молитва, в хвала и в живота си.

 

Годишнините, споменати в началото на това писмо, не бяха избрани случайни. Като споделям радостта ви от вашата специална годишнина, моята надежда и молитва е, че ще успеете свържете хората едни с други и с Бога. Това, чрез вашата вярна и истинска служба, ще бъде свидетелство за мира на Бога, който надвишава всяко знание.

 

Нека Обединената методистка църква в гр. Плевен да продължи да бъде църква, в която хората благодарят и хвалят нашия небесен Отец. Нека бъде църква, в която хората намират доверие, мир и надежда в Исус Христос. И нека бъде църква, в която хората са променени от Божията любов, изляна в сърцата им чрез Святия Дух. Нека когато тези хора се върнат по домовете си, да бъдат благословение и за другите.

 

Благодат и мир,

 

Епископ Патрик Щрайф,

Обединена методистка църква в Централна и Южна ЕвропаЦитати:


Последни новини

Нова Методистка църква в Дългопол

07.10.2019

На 6 октомври 2019 г. се проведе първото официално богослужение на новото местно поделение в град Дългопол на Евангелска методистка епископална църква в България. Бяха приети първите двадесет и двама членове, които получиха правото да изберат и първото църковно настоятелство на местната църква. През първата година настоятелството ще работи под председателството на пастор Димитър Господинов […]

Прочети повече

Новини, От страната