„… да благодарим на Бога, Който ни дава победата чрез нашия Господ Исус Христос.“ (1 Коринтяни 15:57)

Днес се гордеем с много победители в различни области: атлети, талантливи художници, танцьори, поети, писатели, певци… Всеки от тези хора заслужава похвала за своите постижения.

Преди много столетия един евреин на име Исус се роди на земята. Той беше Христос – Месия. Пророците бяха предрекли Неговото идване. Той се роди от девица, проповядва Божието слово и учеше хората на най-важните истини. Исус предложи да дари вечен живот на всички, независимо от тяхното социално положение и минали грешки. Всичко това направи като слуга, а не като господар, и накрая умря на кръста. Плати цената за нашите грехове и победи смъртта. Такава победа нашите човешки умове трудно могат да поберат. Трудно е да разберем, че не можем да сторим друго в замяна, освен да приемем този дар – да повярваме в Исус и да позволим Неговият Дух да ни води към нов живот.

Джон Уесли е казал: „Всъщност вярата, която е дело на човека, е дар от Бога. Никой не би могъл да повярва, ако Бог не му даде сила“.

Аз съм благодарен на Бога за Неговия дар и за възможностите всеки ден да се уча в любовта Му, докато достигна до вечната радост и слава. Нека се зарадваме в Божията любов, която е необятна и вечна. Той е истинският Победител, Който спечели нас, за да печелим и ние житейските битки. Само на Бога да бъде слава!

 

Молитва: Святи Боже, искрено Ти благодарим за спасението, което ни подари чрез нашия Господ и Спасител Исус Христос. Амин.

 

 

 

 

Ivan Lukáč (1990), СловакияЦитати:


Последни новини

In Memoriam

22.03.2021

На 19 март 2021 г. брат Богомир Илиев отмина във вечността. Напусна ни един от последните ветерани на Методистката църква в България. Той сподели съдбата на семействата на пастирите, които бяха осъдени на инсценирани, фалшиви съдебни процеси, защото останаха верни на своето призвание. Техните семейства преживяха много. Те бяха обект на нескрита омраза и бяха […]

Прочети повече

Новини, От страната