„Не се безпокойте за нищо, но във всяко нещо с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение; и Божият мир, който никой ум не може да схване, ще пази сърцата ви и мислите ви в Христос Исус. Най-накрая, братя, всичко, което е истинно, което е честно, което е праведно, което е чисто, което е любезно, което е благодатно, ако има нещо добродетелно и ако има нещо похвално – това зачитайте. Това, което сте и научили, и приели, и чули, и видели в мен, него вършете; и Бог на мира ще бъде с вас.“ (Филипяни 4:6-9)

Животът ни е пълен с неща, които ни тревожат, като природните катаклизми, бедността, злото, несправедливостта, разпадът на моралните ценности. Често си казваме: „Защо, Боже?“, „Как може да допускаш това?“, „Защо аз?“. Тревогата постепенно насажда у нас съмнение в Божията грижа. Ако се тревожиш дори за дребните неща, значи вярата ти по някакъв начин е разклатена.

Исус казва: „И така, не се безпокойте и не казвайте: Какво ще ядем?, или: Какво ще пием?, или: Какво ще облечем?, защото всичко това търсят езичниците, понеже небесният ви Отец знае, че се нуждаете от всичко това. Но първо търсете Неговото царство и Неговата правда; и всичко това ще ви се прибави“ (Матей 6:31-33). Ако се тревожим по този начин, се оказва, че не сме истински вярващи. Не е логично християните, които вярват, че са освободени от оковите на злото и им е подарен вечен живот в Божието царство, да се тревожат как ще прекарат предстоящите дни или месеци. Тревогата ни разрушава. Започваме да питаме: „Боже, наистина ли мога да Ти се доверя?“. Всекидневната тревога води до грях. Ако сме разтревожени, обезсърчени, разочаровани, нека отидем при Него и с благодарност да приемем мира, който Той ни дава. Нека Му се доверим и да се вгледаме в Неговото слово и нека не се съмняваме, че Той ще се погрижи за всичко останало.

Молитва: Боже, помогни ни да възложим всичките си грижи на Теб. Нека имаме силна вяра и да позволим да ни изпълват радостта и мирът, които идват от Теб. Моля това в името на Твоя възлюбен Син – Исус Христос. Амин.

Dimitar Janevski (1985), МакедонияЦитати:


Последни новини

In Memoriam

22.03.2021

На 19 март 2021 г. брат Богомир Илиев отмина във вечността. Напусна ни един от последните ветерани на Методистката църква в България. Той сподели съдбата на семействата на пастирите, които бяха осъдени на инсценирани, фалшиви съдебни процеси, защото останаха верни на своето призвание. Техните семейства преживяха много. Те бяха обект на нескрита омраза и бяха […]

Прочети повече

Новини, От страната