Второ национално молитвено събрание

Второ национално молитвено събрание

На 18 май 2024 година в град Русе се проведе второто национално молитвено събрание на Евангелска методистка епископална църква в България. Началото беше поставено във Велико Търново на 23 март, когато в старопрестолния град се събраха представители на всички църковни окръзи. Непосредствената причина за това първо събрание беше нуждата от молитва за местната църква, но още тогава събранието беше организирано по един класически начин, преминавайки последователно през поклонението, изповедта на греховете, благодарението и застъпническите молитви.

По приблизително същия начин протече и молитвеното събрание в Русе под ръководството на пастор Владимир Железов, който беше подпомогнат във воденето на хвалението от пастор Стоян Сталев и Теодора Маринова – Българанова.

Бяха прочетени множество библейски текстове, които служеха като ръководство и импулс за молитвите в четирите части на събранието. В края болните бяха помазани с елей в Господното име.

Гостите оцениха високо подготовката на домакините, които се постараха всички да се чувстват като у дома си. Следващото молитвено събрание ще се проведе в края на юни в Методистката църква в град Бургас.

Снимки: пастор Стоян Сталев