Проведе се третото национално молитвено събрание

Проведе се третото национално молитвено събрание

На 29 юни 2024 година се проведе третото национално молитвено събрание на Евангелска методистка епископална църква в България. Този път домакин беше Методистката църква в град Бургас, кв. “Горно Езерово”.

В центъра на събранието беше представянето на документа “И те постоянстваха” (Ръководни начала в живота и служението на Евангелска методистка епископална църква в България), изработен от пастор Даниел Топалски и главните пастори Цветан Илиев, Владимир Железов, Ивайло Иванов и Красимир Маджаров. Документът е публикуван в секцията “Статии”.

Отделните части на документа, посветени на постоянството в поучението на апостолите, общението, преломяването на хляба, молитвите и грижата за нуждаещите се бяха представени от пастор Даниел Топалски. Присъстващите се молиха Бог да благослови с постоянство Методистката църква в България, така че тя да нараства по дух и число.

Беше отслужена Господна трапеза от пастор Красимир Маджаров, а неговият син Иван Маджаров беше тържествено приет за член на църквата.

Следващото молитвено събрание ще се проведе през октомври в църквата ни в град Дългопол.

Снимки: пастор Стоян Сталев