От 4 до 7 април 2019 г. в гр. Велико Търново ще се проведе 67-та Годишна конференция на Обединената методистка църква в България под председателството на епископ Патрик Щрайф. Библейското мото на предстоящата сесия е от Римляни 10:14: „А как ще чуят без проповедник?“.

Конфенеренцията ще започне с богослужение от 14.30 ч., но което ще бъде отслужена Господна трапеза. Веднага след това ще бъде открита работната сесия, по време на която делегатите ще имат възможност да изслушат и обсъдят отчетите на суперинтенданта, централното ръководство и съответните работни групи.

Вечерта на 5 април (19.30 ч.) ще бъде отбелязана 160-та годишнина от първото методистко богослужение на български език, проведено от д-р Алберт Лонг във Велико Търново на 24 декември 1859 г. Лекция ще изнесе п-р Даниел Топалски.

Тематичният ден ще започне на 5 април от 15 часа и ще се проведе при следната програма:

15.00 Тематичен ден: «Как ще чуят без проповедник“ (п-р Милен Стефанов)

16.00 Почивка

16.15 Тематичен ден: „Керигматичната проповед на апостолите“ (преглед върху Деяния на апостолите) – п-р Милен Стефанов

17.15 Почивка

17.30 Тематичен ден: „Горко ми, ако не благовествам!“ (п-р Владимир Железов)

6 април

9.00 Сутрешна молитва (п-р Красимир Маджаров)

9.30 Тематичен ден: „Ловци на човеци“ (п-р Цветан Илиев)

10.30 Почивка

11.00 Тематичен ден: „Целият свят е моя енория“ (п-р Кристиян Истрате)

 

На 7 април от 10.00 ч. ще започне тържественото богослужение в ЕМЕЦ – Велико Търново, по време на което епископът ще ръкоположи утвърдените от закритото заседание на пасторите кандидати за пасторско служение.Цитати:


Последни новини

Епископ Болетер на осемдесет години

04.05.2021

Централната конференция горещо те поздравява, скъпи епископ Хайнрих, за твоя осемдесети рожден ден, който ще празнуваш на 13 май. Преди шестдесет години ти започна служението си в Методистката църква като млад стажант и кандидат за пасторско служение. Ти беше свидетел на обединяването, което създаде Обединената методистка църква, и скоро стана член на новосъздадения Генерален съвет […]

Прочети повече

Новини, От Европа