Нов генерален секретар на Борда за ученичество

д-р Тимъти Байъс

д-р Тимъти Байъс

Бордът на директорите на Генералния борд за ученичество (GBOD) на Обединената методистка църква  избра на 10 октомври 2013 г. д-р Тимъти Байъс, старши пастор на Обединената методистка църква Хайд Парк Комюнитъти в Синсинати, за генерален секретар.

 

Епископ Илейн Становски, президент на Борда, която оповести избора, определи Байъс като надарен да води църквата в нейния стремеж за обновяване на ученичеството в един период на промени. Комисията, разглеждаща кандидатурите за генерален секретар, е била впечатлена от лидерските качества на Байъс, демонстрирани в ръководената от него църква в Пеория, Илинойс, и вече споменатата църква в Синсинати.

 

„Д-р Байъс – каза още Становски – води хората към участие в малки групи, където те могат да се включат в Уеслиевия модел на ученичество, който интегрира вътрешната вяра и външната мисия“. Под неговото ръководство църквите са израствали според всички показатели за виталност: членство, участие, настойничество, духовна практика и успешна мисия както на местно ниво, така и на международно.

 

Байъс ще наследи на поста п-р Карън Грийнвалдт, която се пенсионира на 31 декември 2013 г. след 13 години служение като генерален секретар.

 

„Байъс изрази благодарността си за възможността да служа на Обединената методистка църква по този начин и вълнението си от перспективите пред борда и цялата деноминация. 

 

Досега Тимъти Байъс е служил в три годишни конференции, бил е директор на GBOD по евангелизацията в периода 1995 – 1999 г. Член е бил и на борда на директорите на Генералния борд за световните служения (2004 -2012).

 

Пастор от 36 години, Байъс е също така и автор на много книги и статии за вярата и църквата.

 

Източник: http://www.gbod.org