Уважаема редакция,

По повод направените от ваш екип и излъчени на 30 септември и 1 октомври репортажи, отразяващи уговарянето на продажбата на гласове за предстоящите избори от свещенослужители в евангелско-протестантски църкви, заявяваме своето разграничаване от подобни действия.

Ние, вярващите от Обединени евангелски църкви, съставляващи мнозинството евангелски деноминации  в България, изразяваме своето неодобрение от политическо обвързване на религиозните общности и категорично се разграничаваме от търговията с влияние.

Независимо  каква е етническата, религиозна или политическа принадлежност на нарушителите на закона, те трябва да бъдат разобличавани. Това е още по-наложително за организации и лица, от които се очаква да бъдат носители и защитници на вяра, морал и ценности.

Призоваваме всички институции, партии, изповедания, организации и медии да проявяват реална непримиримост към изборните нарушения.

П-р Николай Неделчев

Председател на УС на ОЕЦ

Източник: http://eabulgaria.org/?page=news&id=548#sthash.vuVAxVM7.dpuf

Цитати:

Последни новини

Епископ Болетер на осемдесет години

04.05.2021

Централната конференция горещо те поздравява, скъпи епископ Хайнрих, за твоя осемдесети рожден ден, който ще празнуваш на 13 май. Преди шестдесет години ти започна служението си в Методистката църква като млад стажант и кандидат за пасторско служение. Ти беше свидетел на обединяването, което създаде Обединената методистка църква, и скоро стана член на новосъздадения Генерален съвет […]

Прочети повече

Новини, От Европа