Ами ако…

Прочит: Йов 38:1-11

 

„Защото аз зная мислите, които мисля за вас, казва Господ, мисля за мир, а не за зло, за да ви дам бъдеще и надежда.“

(Йеремия 29:11)

 

Бях предупредил съквартирантите си, че ремонтът на апартамента, в който живеехме под наем, ще се осъществи преди началото на учебната година. Но ето че вече бяхме учили цяла седмица онлайн, а апартаментът не беше готов. Чувствах се отговорен и обвинявах себе си. А ако бях говорил по-настойчиво с хазяина? Можех и да намеря друго място, където да се настаним. Сигурно бяха възможни още много варианти.

Лесно е да се оплетеш в лабиринта на вероятностите, но докато четях Библията, си припомних думите от Йеремия, цитирани в днешното размишление, както и Божите думи към Йов: „Кой е тогава този, който помрачава Моя съвет с неразумни думи?“ (38:2). Кой съм аз, че да поставям своите планове пред Божите? Точно това правя, когато се опитвам да предвидя всички вероятности. Ако истински вярвам, че Бог има съвършен план за мен, няма да питам: „А какво щеше да стане, ако…?“, а ще се доверя на Него.

Сега, докато отпивам топло кафе в новия си апартамент със своите приятели, си мисля, че вместо да се лутам в неизвестното, трябва да живея в сигурността, която Бог ми дарява.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти, че мислиш за нашето добро. Дай ни сила, за да Ти се доверим напълно. Амин.

 

Мисъл за деня: Ще се доверя на Божия план за моя живот.

Самюъл Уогнър (Калифорния, САЩ)

 

Да се молим: ДА СЕ ДОВЕРЯВАМЕ НА БОЖИЯ ПЛАН.