Бог е с нас

Бог е с нас

Прочит: Матей 1:18-25

 

„Ето, девицата ще зачене и ще роди син; и ще го нарекат Емануил“, което значи: Бог с нас.“

(Матей 1:23)

 

Докато отговарях за организацията на богослуженията, внимателно и с много вълнение планирах всяка рождествена служба. Една година поканих една певица на име Ребека да изпее „О, свята нощ“ на последното неделно богослужение преди Рождество.

Когато денят наближи, Ребека ми се обади и ми каза: „Мисля, че Бог ме призовава да изпея песента на френски. Това дали ще е странно?“. Аз отвърнах, че според мен е чудесна идея и щом чувства такъв подтик, трябва да го направи. В църквата ни често се провеждаше ежеседмична международна конференция с участници от 15 държави. Нямаше представители от Франция, но и двете с Ребека бяхме сигурни, че това е Божият план. Дори не подозирахме колко прекрасен беше той.

На въпросното неделно богослужение присъства един френски бизнесмен, който се чувстваше много тъжен, понеже не можеше да прекара празниците със семейството си. Когато чу химна в изпълнението на Ребека, той беше изпълнен с Божията любов и с увереност, че не е сам. Бог насърчи и благослови този човек чрез нашето малко дело. Рождеството винаги ще ми напомня, че Исус е Емануил, Бог с нас.

 

Молитва: Господи Боже, благодарим Ти, че ни благославяш като Свои деца. Напомняй на тези, които се чувстват самотни, че си с тях. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог винаги е с нас.

Тери Хелард-Браун (Оклахома, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА САМИ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ.