Бог изцери сърцето ми

Прочит: Матей 9:18-22

 

„Праведните извикаха и Господ послуша, и от всичките им беди ги избави. Господ е близо до онези, които са със съкрушено сърце, и спасява онези, които са с разкаян дух.“

(Псалм 34:17-18)

 

Коленете ми пулсираха, изпитвах болка между плешките си, а ставите на ръцете ми сякаш крещяха отвътре. Всичко се дължеше на артрита и фибромиалгията. Не можех да приема, че вече няма да бродирам – нещо, което правех с такова удоволствие години наред. Започнех ли да използвам игла, ръцете скоро ме заболяваха ужасно.

Сърцето ми също страдаше. Молех се на Бога и питах: „Защо?“. Изпитвах самосъжаление. Един ден послушах подтика на Святия Дух и започнах да се моля за изцерение – не физическо, а на отношението ми към всичко, което се случваше. Помолих Бога да ми даде мир и утеха. Той отвърна на молитвата ми незабавно.

Продължавам да изпитвам страдания понякога. Когато почувствам, че наближава такъв момент, свеждам глава и се обръщам към своя Отец, Който ме обича. Бог продължава да изцерява духа ми и Го прославям, защото винаги е до мен.

 

Молитва: Боже, изцерявай наранените – физически и духовно. Давай на всички нас нови дни и нови начини да откриваме радост в живота си. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог чува и отговаря на моите молитви.

Пени Фрост Макджинис (Охайо, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СТРАДАТ ОТ ХРОНИЧНА БОЛКА.