Бог иска да чуе

Прочит: Исая 41:6-10

 

„… всяка ваша грижа възложете на Него, защото Той се грижи за вас.“

(1 Петр. 5:7)

 

Аз съм гимназистка и вкъщи родителите ми редовно ме посрещат с въпроса: „Как мина денят ти?“. Обикновено отговарям кратко: „Добре“. Запазвам подробностите за себе си, защото преценявам, че не си струва да ги занимавам. Често забравям, че родителите ми питат не защото очакват някаква вълнуваща история, просто се интересуват от всичко, което ми се случва.

Забелязвам същото и в молитвите си. Често решавам да не занимавам Бога с проблемите си, защото смятам, че не са толкова важни, колкото на другите хора. Но така пренебрегвам факта, че Той иска да общува с мен. Иска да знае кое ме наранява, кое ме кара да се чувствам зле. Той иска де чуе как е минал денят ми.

Първото послание на апостол Петър ни насърчава да възлагаме тревогите си на Бога, защото Той ни обича и иска да чуе лично мислите и въпросите ни. Това не означава, че не трябва да се молим и за другите хора. Призовани сме да го правим, защото трябва да обичаме всички.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за безкрайната Ти любов. Благодарим Ти, че можем да сме уверени, че искаш да чуваш какво мислим и какво ни тревожи. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще споделя с Бога всичко.

Оливия Ор (Арканзас, САЩ)

 

Да се молим: ЗА СМЕЛОСТ ДА СЕ МОЛИМ ЗА СЕБЕ СИ.