Бог пръв ни възлюби

Прочит: 1 Йоан 4:16-19

 

„Ние обичаме Него, защото първо Той възлюби нас.“

(1 Йоан 4:19)

 

Една февруарска сутрин влязох в дневния център на църквата и видях, че стаята е пълна с валентинки – червени и розови сърца, декорирани с изрезки от салфетки и списания. Висяха от тавана, бяха накачени по таблата и налепени по прозорците, имаше дори по масите. Споделих пред директорката, че съм приятно изненадан, а тя отвърна: „О, децата ги направиха за Бога“. Каква прекрасна идея!

Всеки февруари с жена ми изпращаме картички за Свети Валентин на своите внуци, за да им покажем, че ги обичаме. Но често забравям да покажа любовта си към Бога. Тя е отговор на Неговата безкрайна любов. Можем да проявим любовта си към Бога, като пребъдваме в Неговото присъствие, радваме се на близостта Му, четем Неговото слово и търсим начини да Го познаваме по-добре. Любовта ни се проявява и в думите и постъпките ни, както и в начина, по който използваме своите таланти.

Всеки ден е изпълнен със стотици възможности да обичаме Бога и всяка от тях е ценна. В ежедневните си молитви се стремя да не забравям да казвам на Бога, че Го обичам, защото Той пръв възлюби мен.

 

Молитва: Любящи Боже, искаме да Те познаваме и Ти да ни познаваш. Нека любовта Ти достига чрез нас до хората, за да Те познаят и те. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес няма да забравя да изразя любовта си към Бога.

Дрексъл Ранкин (Кентъки, САЩ)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ НУЖДАЕ ОТ МОЯТА ЛЮБОВ.