Боже, къде си?

Прочит: Исая 53:1-5

 

„Но Той беше наранен поради нашите престъпления, беше бит поради нашите беззакония; върху Него дойде наказанието, донасящо нашия мир, и с Неговите рани ние се изцелихме.“

(Исая 53:5)

 

„Боже, къде си?“ Бях на 22 години, когато за първи път зададох този въпрос. Ужасна автомобилна катастрофа ме беше оставила с 10 процента шанс за оцеляване, а по чуден начин днес съм тук. Сега, когато съм на 60, по-лесно виждам Божите дела в живота си.

Израснах в християнско семейство, повярвах на 12 години и оттогава съм християнин. Когато бях малък, неправилно вярвах, че християните са защитени от всякакви нещастия. Но това просто не е истина. Не беше истина за Исус, не е и за Неговите последователи.

Когато погледне към моя живот, изпълнен с физическа болка и множество операции, някой може да си помисли, че Бог е далеч от мен. Но това не е така. Виждах Божията ръка, когато хирурзите си променяха решението в последната минута, когато се отлагаха процедури и когато резултатите от операцията се различаваха от предварителните изследвания. Бог беше и в помощта от приятелите и семейството ми, които се молеха за мен и ме насърчаваха. Той беше с мен през цялото време.

 

Молитва: Небесни Отче, чуй нашите молби. Обгърни с любовта Си отхвърлените, потиснатите, болните в тяло и в дух и ги утеши. Амин.

 

Мисъл за деня: Няма да позволя проблемите да ме отдалечат от Бога.

Дийн Гамънс (Северна Каролина, САЩ)

 

Да се молим за: ХИРУРЗИТЕ.