Божият мир

Прочит: Ефесяни 4:17-28

 

„И недейте се съобразява с този век, но се преобразявайте чрез обновяването на ума си, за да познаете от опит какво е Божията воля – това, което е добро, благоугодно на Него и съвършено.“

(Римляни 12:2)

 

Всеки ден си вземам малко почивка, когато дъщеря ми си легне, а къщата е почистена. Това е моментът, в който се отпускам спокойно. Когато бях млада майка, прекарвах тази почивка пред телевизора или в социалните медии. Скоро обаче разбрах, че това не ми носи покоя, от който толкова се нуждая. Осъзнах, че подобни забавления и съвети от социалните мрежи водят до нежелани резултати – раздразнителност, липса на търпение, прояви на егоизъм.

Тогава прочетох думите на апостол Павел към римляните: „но се преобразявайте чрез обновяването на ума си“. За мен обновяването е резултат от времето, което отделяме на Божието слово, и усилията ни да растем в общението си Христос. Когато сменя телевизионното шоу с християнски канал или спра да гледам в телефона си, за да почета от Библията, Бог ме обновява. Нещата от този свят могат да са лъскави и да обещават почивка, но само Бог може да успокои истински нашите души.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за богатството на Твоето слово и за възможностите да намерим мир. Нека Те прославяме с живота си. Амин.

 

Мисъл за деня: Времето, прекарано с Божието слово, дава мир на душата ми.

Сара Хопкинс (Колорадо, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ НУЖДАЯТ ОТ ОБНОВЯВАНЕ.