Божи деца

Прочит: Псалм 8:1-9

 

„Изброява броя на звездите, нарича ги всички по име.“

(Псалм 147:4)

 

Докато разглеждах една книга за астрономията, попаднах на снимка на група от галактики, заснета с телескоп. Група галактики! Заснемането на подобно явление ми се стори толкова невероятно, че ми се завъртя главата.

Млечният път, заедно със стотици хиляди други галактики, се намира в един огромен галактичен свръхкуп, който учените са нарекли Ланиакея. Земята се намира на приблизително 26 000 светлинни години от центъра на Млечния път. Няма думи, с които може да се опише необятността на Вселената. Колко велик и непостижим е нашият Бог!

Твърдението на псалмиста, че Бог изброява звездите и им дава имена, може да накара всеки да се почувства нищожен. Но в цялата тази необятност на творението Той поиска да сътвори нас. Бог ни познава по име и обитава в нашите сърца. В сълзите, смеха и всяко наше преживяване Той протяга ръка към нас, за да ни приеме като Свои възлюбени деца. Слава на бъде на Господа!

 

Молитва: Всемогъщи и любящи Боже, благодарим Ти, че се грижиш за всичко в Своето творение и че ни назоваваш Свои деца. Амин.

 

Мисъл за деня: Макар да сме малки на фона на цялата Вселена, Бог се грижи за нас.

Кери Найт Кицмилър (Тексас, САЩ)

 

Да се молим за: АСТРОНОМИТЕ.