Верни посланици

Прочит: Колосяни 4:2-6

 

„Това, което говорите, да бъде винаги с благодат, подправено със сол, за да знаете как трябва да отговаряте на всекиго.“

(Колосяни 4:6)

 

Имам три много добри приятелки. Познаваме се повече от 30 години и сме били заедно в много неща – раждането на деца, смъртта на близки хора, промени в работата, премествания, дълги и сериозни разговори и много искрен смях. Четирите сме като сестри, но има едно предизвикателство – две от нас не са християнки.

Аз и другата ми вярваща приятелка винаги се стремим да свидетелстваме с думите и делата си за Бога и сме се молили за възможности да говорим на другите си две приятелки за Него. Опитвали сме се да използваме всеки подходящ повод да споделяме за Божието дело в живота ни – как ни дава сила и мъдрост, как е до нас във всичко. Опитвали сме се и да подхождаме с мъдрост. Знаем колко важно е да сме Христови посланици, осъзнаваме, че делата ни могат да говорят много повече от думите.

Въпреки че понякога е болезнено да виждаме, че усилията ни не водят до видим резултат, вярваме и сме спокойни, че делото на Бога още не е завършено и отговорът е в Неговите ръце. Ние сме се посветили на това дело и искаме думите ни да са с благодат и подправени със сол.

 

Молитва: Боже, помагай ни да свидетелстваме за Тебе чрез думите и делата си. Нека сме верни Твои посланици. Амин.

 

Мисъл за деня: Ще продължавам да търся начини да споделям Благата вест.

Дженифър Ланейн (Северна Каролина, САЩ)

 

Да се молим за: БЛИЗКИТЕ НИ, КОИТО НЕ ПОЗНАВАТ ХРИСТОС.