Винаги благодарни

Прочит: Псалм 107:1-9

 

„Всяко дадено добро и всеки съвършен дар е от горе и слиза от Отца на светлините, у Когото няма изменение или сянка от промяна.“

(Яков 1:17)

 

Дъщеря ми много обича да декорира къщата за Деня на благодарността. Всяка година всекидневната придобива празничен вид. Веднъж тя започна да снима всеки, който идва на празничната ни вечеря, с фотоапарат за моментални снимки. Помоли всеки да напише на своята снимка за какво е благодарен и вечерята започна с това. Докато всеки споделяше за благословенията в своя живот, всички изпитахме чувство на благодарност.

Когато говорим за стреса и притесненията, е трудно да видим даровете, които Бог ни дава. Склонни сме да си помислим, че хубавите неща са резултат от нашия труд, но в Яков 1:17 се казва, че всеки добър дар е от Бога. Как ще се промени перспективата ни, ако всеки ден отделяме повече време за това да мислим за Божите благословения и за Неговата вярност? Псалм 107:1 гласи: „Славете Господа, защото е благ, защото Неговата милост трае до века“. Дори в най-мрачните дни, когато всичко ни се струва провалено, можем да намерим мир в Божията любов и да благодарим на Господ за Неговите благословения.

 

Молитва: Боже, отваряй очите и сърцата ни, за да виждаме многото благословения, които ни даряваш всеки ден. Благодарим Ти за непрестанната Ти любов и грижа. Амин.

 

Мисъл за деня: Перспективата ми се променя, когато насочвам погледа си към Божията любов и грижа.

Синди Рагланд (Вирджиния, САЩ)

 

Да се молим: ДА ВИЖДАМЕ БОЖИТЕ БЛАГОСЛОВЕНИЯ.