Винаги в Божието присъствие

Прочит: Псалм 139:13-18

 

„Ако възляза на небето, Ти си там; ако си постеля в преизподнята, и там си Ти.“

(Псалм 139:8)

 

Преди 20 години страдах от продължително заболяване, което направи живота ми много труден. Прекарвах голяма част от времето в леглото или на стола. Чувствах се ужасно и изпадвах в дълбока депресия.

Една неделна сутрин говорех с жена си, а тя търпеливо изслушваше страховете и тревогите ми. „Имам чувството, че Бог ме е изоставил – нареждах аз. – Главата ми ми казва, че не е така, но не мога да убедя сърцето си.“ Тя отвърна: „Защо не се обадиш на приятеля си Майкъл? Вие взаимно се насърчавате. Сигурна съм, че ще се радва да те чуе“.

Направих го по-късно през деня. Майкъл ми каза развълнувано: „Гари, тази сутрин се разхождах по плажа и Бог вложи в ума ми нова песен. Мисля, че е за теб“. После ми я изпя: „Винаги съм в Твоето присъствие, винаги бдиш над мен. Винаги съм в Твоето присъствие, дори чувствата да ме подвеждат“.

„Майкъл – възкликнах аз, – нямаш идея какво означава това за мен.“ Тогава му разказах за разговора с жена ми и за болестта си. Той отвърна: „Ето колко те обича Бог, приятелю! Докато си говорел с жена си, ми е дал песен за теб“. В този ден запомних нещо важно, което бях пренебрегвал: винаги съм бил в Божието присъствие!

 

Молитва: Благодарим Ти, Господи, че винаги се грижиш за нас и никога не ни изпускаш от поглед. Помагай ни да не забравяме, че ще ни дариш мир в изпитанията. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато се почувствам изоставен от Бога, мога да потърся нова увереност в добър приятел.

Джерард Иха (Флорида, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ ИЗОСТАВЕНИ ОТ БОГА.