Вкоренени в любовта

Прочит: Ефесяни 3:14-21

 

„… вкоренени и основани в любовта, да бъдете силни да разберете заедно с всички светии какво е широчината и дължината, височината и дълбочината и да познаете Христовата любов…“

(Ефесяни 3:17-19)

 

Премествала съм се в различни части на страната точно 11 пъти. Докато пиша това, ми предстои поредното преместване – близо до един от синовете ми и семейството му, недалеч от мястото, където живея в момента. Вече минах 80 години, а живея тук от 17 – най-дългото ми пребиваване някъде. Всяко преместване означава раздяла с приятели и понякога роднини, свикване с ново жилище, църква, обкръжение, нова работа, нови приятели.

Бог винаги ми е давал стихове от Библията, за да потвърди Своята грижа и силата, която ми е била необходима. Този път уверението дойде от думите на Господ към Мойсей в Изход 33:14: „Самият Аз ще вървя с теб и ще те успокоя“. Това, което има най-голямо значение, е дълбочината на нашата вяра преди и след преместването. Молитвата на апостол Павел за ефесяните е да бъдат вкоренени във вярата, за да устояват, да растат и да дават плод, където и да се намират. Ако сме вкоренени в Христовата любов, няма от какво да се страхуваме, защото ще знаем, че Бог е с винаги с нас.

 

Молитва: Благодарим Ти, Господи, че можем да продължим уверено напред, защото знаем, че си с нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато съм вкоренен в Христовата любов, ще се чувствам като у дома навсякъде.

Хейзъл Томпсън (Англия)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ ПРЕМЕСТВА В ДРУГ ГРАД.