Време с Бога

Прочит: 1 Йоан 3:16-18

 

„Дечица, да не се обичаме с думи, нито с език, но с дело и в действителност.“

(1 Йоан 3:18)

 

Целият ми живот беше посветен на съпругата ми, четирите ни деца, а сега и на внуците ни. Организирах семейни пътувания, ходехме на къмпинг и се забавлявахме. Показвах любовта си към своите деца по най-добрия начин – като прекарвах времето си с тях. Сега те живеят на различни места и имат своя кариера, затова много ми липсват.

Един ден се наложи да ме откарат в спешното отделение, а два дни по-късно трябваше да ми сложат троен байпас. Докато заспивах от упойката, знаех, че жена ми и приятелите ми ме чакат навън. Нито тя, нито аз обаче подозирахме, че всичките ни деца пътуват от стотици километри, за да ме видят. Когато се събудих, бях заобиколен от толкова любов, колкото никога не съм си представял, че ще получа. Децата ми показаха колко ме обичат, като дойдоха, за да бъдат до мен. Чувствах се прекрасно и този ужасен октомврийски ден се превърна в най-хубавия ден от живота ми!

Когато се замисля за това преживяване, си представям как се чувства Бог, когато отделяме време за молитва и прослава. Искрената благодарност е начин да Му покажем колко Го обичаме.

 

Молитва: Вечни Боже, благодарим Ти, че винаги си с нас. Призовавай ни всеки ден да прекарваме време с Тебе. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да проявя благодарността си към Бога, като прекарвам време с Него.

Крис Гроув (Оклахома, САЩ)

 

Да се молим за: БАЩИТЕ И ТЕХНИТЕ ДЕЦА.