Все по-силни

Прочит: Ефесяни 6:10-17

 

„Непрестанно се молете.“

(1 Солунци 5:17)

 

Ходил съм при много специалисти заради болката в гърба си, но нищо не ми помага. Този път докторът забеляза, че докато седя на масата за преглед, се привеждам напред. Каза ми, че това е част от проблема и че ако имам лоша стойка през деня, никога няма да се оправя.

Трудно щях да променя неправилната си стойка, с която бях свикнал 30 години, но реших да опитам. Започнах да се замислям за това, докато седя на бюрото, докато готвя и когато ходя. Седмица след седмица болката намаляваше. Не мога да повярвам, че беше толкова просто! Физиотерапията, масажите и медитацията не бяха помогнали, но изправената стойка промени всичко. След месец почти не ме болеше.

Както аз трябваше да се изправя, за да заздравя гърба си, така и всички ние можем да се обърнем към Бога и Неговото слово, за да заздравим своята вяра. Можем да запомним библейски стих, да споделим с Бога какво се случва и с какви трудности се борим. Библията винаги е на наше разположение, а Бог е готов да ни отговори, когато Го призовем.

 

Молитва: Боже, помагай ни да не забравяме, че Ти си нашият извор на живот и че ще подновяваме силите си, ако пребъдваме в Тебе. Амин.

 

Мисъл за деня: Как мога да обърна поглед към Бога и да се моля повече през деня?

Кристофър Л. Скот (Вашингтон, САЩ)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СТРАДАТ ОТ БОЛКА В ГЪРБА.