Втори адвент

Прочит: Исая 9:1-7

 

„Слава на Бога във висините. И на земята мир между човеците, в които е Неговото благоволение.“

(Лука 2:14)

 

В Шри Ланка, откъдето съм аз, Рождество Христово се празнува от всички, независимо коя религия изповядват. Когато четем думите на ангелите в Лука 2:14, виждаме, че те не изключват никого. Празникът на Исусовото раждане е покана към всички да чуят Благата вест.

Много преди да се случи, раждането на Спасителя беше предречено от пророк Исая. В Матей четем, че в изпълнение на това пророчество Исус ще се нарече Емануил, което означава „Бог с нас“. В днешните трудни времена това име ми дава сила. Бог и с всички нас!

На Рождество Христово можем да се замислим за Бога, за Неговото творение, за ценността на всички хора, за единението на божественото и тварното.

Бог е с нас в радост и в мъка, в богатство и в бедност, когато се събуждаме и когато заспиваме. Той ни дарява радост, премахва тъгата, дава ни мир и ни успокоява. Той винаги е с нас.

 

Молитва: Вечни Боже, благодарим Ти за Емануил, Който винаги ни напомня за Твоето присъствие. Нека Те виждаме навсякъде в творението в този период на очакване на Рождеството. Амин.

 

Мисъл за деня: На това Рождество ще търся единство с хората около мен.

С. Тиванисън (Ню Йорк, САЩ)

 

Да се молим за: ЕДИНСТВО НА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО.