Втори адвент

Прочит: Йоан 1:10-18

 

„И Словото стана плът и живя между нас; и видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина.“

(Йоан 1:14)

 

Третата ми внучка Тинли се появи, докато провеждах трети курс химиотерапия заради рак на гърдата. Когато разбрах, че ракът е агресивен, изпаднах в отчаяние. Но докато люлеех новородената си внучка, знаех, че тя ми дава ново чувство за смисъл и надежда. Можех да погледна отвъд себе си, към Божия дар на живот.

Колко повече раждането на Спасителя трябва да ни даде надежда и желание да споделяме вестта за спасението! Библията ни казва, че Исус дойде, за да ни спаси от греховете ни и да ни подари вечен живот. Каква по-голяма причина за надежда! Чудното въплъщение, раждането на Спасителя в яслите, животът Му без грях, смъртта и Неговото възкресение – всичко това ни дарява изобилна надежда!

И днес Исус продължава да дарява нов живот на всички, които нямат надежда. Бо иска да споделяме този дар на любов и надежда със света.

 

Молитва: Отче, благодарим Ти за дара на Исус и за всичко, което Неговото раждане означава за нас. Нека светлината Ти свети в света, за да преживее всеки надеждата на новия и вечен живот чрез Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Раждането на Исус Христос възвръща моята надежда.

Тереза Тот (Илинойс, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ЛЕКУВАТ ОТ РАК.